Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Κομπίνα χιλιάδων ευρώ από γιατρό του ΙΚΑ.. γνωματεύσεις.

 
Χειρουργός ωτορινολαρυγγολόγος έγραφε ακουστικά βαρηκοΐας σε ασθενείς που δεν είχαν εξεταστεί ποτέ και μετά, ως ελεγκτής γιατρός,.
έκρινε ορθές τις δικές του γνωματεύσεις.
Νέα κομπίνα εις βάρος ασφαλιστικού ταμείου και πιο συγκεκριμένα του ΙΚΑ, ήρθε στο φως, με έναν χειρουργό ωτορινολαρυγγολόγο να πρωταγωνιστεί.
Πιο αναλυτικά, ο 70χρονος γιατρός έδινε γνωματεύσεις σε ασθενείς, βεβαιώνοντας την αναγκαιότητα αγοράς συγκεκριμένου ακουστικού βαρηκοΐας και στη συνέχεια ο ίδιος συμμετείχε, ως ελεγκτής γιατρός, στις συνεδριάσεις της Υγειονομικής Επιτροπής του ΙΚΑ, "ελέγχοντας" την ορθότητα των δικών του γνωματεύσεων.
Όπως προέκυψε, μεγάλος αριθμός ασθενών προμηθεύτηκαν το ακουστικό βαρηκοΐας από το ίδιο κατάστημα, κατόπιν υποδείξεως και παρέμβασης του εν λόγω γιατρού ενώ άλλοι το πήραν κατευθείαν από το κατάστημα, χωρίς να εξεταστούν από κανέναν γιατρό. Το συγκεκριμένο κατάστημα μάλιστα, έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να εκδοθούν οι σχετικές αποφάσεις χορήγησης αποζημίωσης μέσω γνωματεύσεων του εμπλεκόμενου χειρουργού.
Τα περίεργα, όμως δεν σταματούν εδώ, αφού διαπιστώθηκε ότι αρκετοί ασφαλισμένοι δεν παρέστησαν ενώπιον της Υγειονομικής Επιτροπής, ενώ υπάρχουν εγκριτικές αποφάσεις μετά από γνωματεύσεις του γιατρού ενώ κάποιοι άλλοι δεν εξετάστηκαν ποτέ, δεν είχαν καμία σχετική πάθηση, ούτε και πήραν το ακουστικό.
Η ζημιά για το ΙΚΑ, από τη δράση του 70χρονου, ανέρχεται σε χιλιάδες ευρώ, το ακριβές ύψος της οποίας θα καθοριστεί μετά την ολοκλήρωση της έρευνας.
Πηγή: www.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: