Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Λήψη αυστηρών μέτρων στους Ν. Πόρους για το νερό

Από το Δήμο Δίου-Ολύμπου και τη ΔΕΥΑΑΝΟ.Προειδοποίηση για λήψη αυστηρών μέτρων στους Ν. Πόρους λόγω σπατάλης νερού.- Συστήνεται ..
ιδιαίτερη προσοχή σε ώρες αιχμής και συγκεκριμένα κατά το διάστημα από 4 το απόγευμα έως 8 το βράδυ
- Προτείνεται χρήση σε νυχτερινές ώρες, ώστε να αποφευχθεί πιθανότητα έλλειψης νερού εν μέσω τουριστικής περιόδου

Στη λήψη αυστηρών μέτρων προσανατολίζεται ο δήμος Δίου-Ολύμπου και η ΔΕΥΑΑΝΟ σε περίπτωση που συνεχιστεί η σπατάλη νερού, ιδιαίτερα σε ώρες αιχμής, στην περιοχή των Νέων Πόρων. Η σπατάλη νερού γίνεται κυρίως από κατοίκους και παραθεριστές που διαθέτουν μπαξέδες, γκαζόν κλπ.

Παρόλο που το δίκτυο ύδρευσης της περιοχής έχει φέτος ενισχυθεί, φαίνεται ότι μάλλον χρειάζεται και περαιτέρω ενίσχυση με την ανόρυξη και νέας γεώτρησης, ενώ ήδη γίνεται και προληπτική έρευνα για τυχόν διαρροή νερού από βλάβη.

Σε περίπτωση συνέχισης της σπατάλης του νερού υπάρχει σοβαρός κίνδυνος έλλειψής του, μάλιστα σε μια περίοδο όπου κορυφώνεται η τουριστική κίνηση, γεγονός που θα έχει αρνητικό χαρακτήρα και θα προκαλέσει δυσάρεστα σχόλια εκ μέρους των επισκεπτών.

Γι αυτό, τόσο ο Δ. Δίου-Ολύμπου όσο και η ΔΕΥΑΑΝΟ συνιστούν στους καταναλωτές να αποφεύγεται γενικά η σπατάλη του νερού και μάλιστα να υπάρχει μεγάλη προσοχή σε ώρες αιχμής, δηλαδή από τις 4.00 το απόγευμα έως και τις 8.00 το βράδυ.

Παράλληλα δε συστήνεται η χρήση νερού περισσότερο κατά τις νυχτερινές ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: