Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Μέρκελ: Να χρησιμοποιηθεί το Συμφωνο Σταθερότητας

Μέρκελ: Να χρησιμοποιηθεί η ευελιξία του Συμφώνου Σταθερότητας Μέρκελ: Να χρησιμοποιηθεί η ευελιξία του Συμφώνου Σταθερότητας.Στόχοι οι νέες θέσεις εργασίας και η προώθηση της ανάπτυξης.Η καγκελάριος..
της Γερμανίας δήλωσε ότι η κυβέρνησή της συμφώνησε ότι οι χώρες πρέπει να χρησιμοποιήσουν την ευελιξία που προσφέρει το Σύμφωνο Σταθερότητας για την προώθηση της ανάπτυξης, του ανταγωνισμού και για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης.
Η γερμανική κυβέρνηση συμφωνεί ότι το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης προσφέρει εξαιρετικές συνθήκες για το σκοπό αυτόν, με σαφείς περιορισμούς και όρια, από τη μία πλευρά, και πολλά εργαλεία που επιτρέπουν την ευελιξία, από την άλλη» δήλωσε η Μέρκελ ενώπιον της Βουλής.
«Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε και τα δύο, όπως και κατά το παρελθόν» σημείωσε.
Λίγες ώρες νωρίτερα, ο Σόιμπλε είχε καλέσει την Γαλλία να επικεντρωθεί στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, υπενθυμίζοντας με νόημα ότι το Παρίσι έχει λάβει δύο παρατάσεις για τη μείωση του ελλείμματος, ενώ έχει τις υψηλότερες κοινωνικές και διοικητικές δαπάνες στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Η Γαλλία τώρα πρέπει να δώσει έμφαση στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και στην βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, προκειμένου να μειωθεί και η ανεργία» σημείωσε, ενώ διαφώνησε με την άποψη ότι στη Γαλλία ενισχύονται οι ακροδεξιές δυνάμεις λόγω της πολιτικής λιτότητας.
Πρόσθεσε δε ότι η Γερμανία είναι πρόθυμη να στηρίξει την Γαλλία στην προσπάθειά της.

ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: