Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Επιχείρηση «κατεβάζουμε διακόπτες»Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ..

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ η συγκρότηση παλλαϊκού κοινωνικού μετώπου για τη διάσπαση της ΔΕΗ.Επιχείρηση «κατεβάζουμε διακόπτες».Έχοντας..
στα χέρια του την απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας που συνεδρίασε χθες, ο Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει να κατεβάσει τους διακόπτες της κυβέρνησης με αφορμή την προώθηση του νομοσχέδιου για την ιδιωτικοποίηση του 30% της ΔΕΗ.
Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι «να συγκροτηθεί ένα πλατύ παλλαϊκό κοινωνικό μέτωπο για την αποτροπή της περαιτέρω διάσπασης, διάλυσης και ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ την προάσπιση της δημόσιας περιουσίας και της δυνατότητας πρόσβασης στο κοινωνικό αγαθό της ενέργειας σε όλους τους πολίτες» και γι αυτό τον σκοπό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη στείλει επιστολή προς τους Φώτη Κουβέλη, Δημήτρη Κουτσούμπα, Πάνο Καμμένο και ανεξάρτητους βουλευτές προκειμένου να δώσουν το «παρών» στην εκδήλωση που οργανώνει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, με θέμα τη «μικρή ΔΕΗ».
Πρόσκληση έλαβαν επίσης οι Οικολόγοι Πράσινοι, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Λούκα Κατσέλη και άλλες πολιτικές κινήσεις που υποστήριξαν την υποψηφιότητα Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν, καθώς και κοινωνικοί φορείς, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης κυρίως από περιοχές στις οποίες υπάρχουν ορυχεία και εργοστάσια της ΔΕΗ.
Για την Κουμονδούρου η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΝ αποτελεί μια καλή αφορμή για να διαμορφώσει στην πράξη το πολιτικό και κοινωνικό πλειοψηφικό προοδευτικό ρεύμα απέναντι στην κυβέρνηση Σαμαρά και με κεντρικό στόχο την ανατροπή των σχεδίων της κυβέρνησης περί εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.
Παράλληλα βήμα - βήμα η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ με βάση και τις αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής διαμορφώνει το κυβερνητικό του πρόγραμμα με τον Γιάννη Δραγασάκη, υπεύθυνο της Επιτροπής Προγράμματος να φουλάρει τις μηχανές με σκοπό το ταχύτερο δυνατό το κόμμα να περάσει «σε μια πιο εξωστρεφή δράση, αξιοποιώντας για τον σκοπό αυτόν και το "σώμα" της προγραμματικής δουλειάς που έχει γίνει ως τώρα».


...
Πρωτοσέλιδο 26.6.2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: