Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

ΝΙΚΟΣ ΛΑΠΠΑΣ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ , «ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ» & ΤΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΤΩΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ



https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQoAlwCzTbnnXlGHYXsrgF4BavFVsZqpWSRziEsV-hDHL8CaAcVrw 
ΝΙΚΟΣ ΛΑΠΠΑΣ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ , «ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ» & ΤΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΤΩΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Συνδημότισσες, συνδημότες!
Θεωρώ κάπως άσκοπο να σας αυτοπαρουσιαστώ μέσα από το κείμενο αυτό. Μετά από μία τετραετία συνεχούς παρουσίας κι....
ενεργούς συμμετοχής στα κοινά του τόπου μας ως δημοτικός σύμβουλος, πιστεύω ότι έχω δώσει αρκετά δείγματα γραφής για το ποιος είμαι και πως πολιτεύομαι. Επομένως μπορείτε εσείς οι ίδιοι να εκτιμήσετε την πορεία μου και να μου αποδώσετε αυτά που πιστεύετε ότι μου αξίζουν στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.
Θα ήθελα όμως να σας παρουσιάσω σύντομα το πώς βλέπω το δίλημμα - διακύβευμα των φετινών εκλογών στον Δήμο μας. Τα πράγματα είναι απλά! Άραγε είμαστε ικανοποιημένοι από τον υπάρχοντα τρόπο διοίκησης και την κατάσταση που δημιούργησε; Όποιοι αισθάνονται έτσι, ας ψηφίσουν «δαγκωτό» τον γνωστό συνδυασμό που θα συνεχίσει τον τρόπο λειτουργίας της τωρινής δημοτικής αρχής.
Εάν όμως – όπως πιστεύω ισχύει για τους περισσότερους από εμάς – διαφωνούμε με την υπάρχουσα κατάσταση, τότε αντιδρούμε έμπρακτα και προσπαθούμε δημοκρατικά μέσω των εκλογών να την ανατρέψουμε και να φέρουμε την πολυπόθητη αλλαγή ρότας στον Δήμο Δίου – Ολύμπου!
Για αυτόν τον λόγο συγκροτήσαμε την «ΟΛΥΜΠΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ» και αυτή την αλλαγή θέλουμε να φέρουμε στον Δήμο μας. Αλλαγή στη νοοτροπία. Αλλαγή στον τρόπο άσκησης εξουσίας. Αλλαγή στο πως αντιλαμβανόμαστε τις έννοιες «Υπηρεσίες» και «Ανάπτυξη» στην περιοχή μας.
Πολλά θα μπορούσαμε να φέρουμε ως παραδείγματα. Ωστόσο η πρόσφατη εξέλιξη με την απώλεια για άλλη μία χρονιά των «Γαλάζιων Σημαιών» από τις παραλίες μας είναι ιδιαίτερα ενδεικτική του τρόπου διοίκησης της νυν δημοτικής αρχής. Αποφάσεις σημαντικές για την περιοχή λαμβάνονται στο πόδι, χωρίς καμία διαβούλευση ή έστω ενημέρωση των ενδιαφερομένων, επιτροπές σε πλήρη απαξίωση και αχρηστία και στο τέλος προσπάθεια να «θολωθούν τα νερά» με ανακοινώσεις – παραληρήματα. «Τι είχες Γιάννη; Τι είχα πάντα!».
Μία σωστή δημοτική αρχή θα αξιολογούσε τα δεδομένα, θα ζητούσε τη γνωμοδότηση της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και των Ενώσεων τουριστικών επιχειρήσεων της περιοχής, ακόμη και τη συνδρομή τους, αν υποθέσουμε ότι υπήρχε αδυναμία κάλυψης των εξόδων από τον Δήμο (τελικά τα οικονομικά του Δήμου είναι καλά ή όχι;). Εάν είχαν κάνει τον κόπο να απευθυνθούν στους τουριστικούς επιχειρηματίες θα διαπίστωναν ότι ήταν πρόθυμοι να συνδράμουν οικονομικά γιατί κατανοούν το αυτονόητο: ότι η διεθνής προβολή μέσω των «γαλάζιων σημαιών» είναι πολύ πιο ακριβή από τα συγκεκριμένα έξοδα.
Έτσι βλέπουμε τα πράγματα εμείς στην «ΟΛΥΜΠΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ», έτσι θα διοικήσουμε τον τόπο, εάν μας εμπιστευθείτε με την ψήφο σας!

Υ.Γ:  Χαιρόμαστε που υποψήφιοι του συνδυασμού – συνεχιστή της τωρινής διοίκησης καταθέτουν δημόσια σημαντικές προτάσεις για τον τόπο, όπως π.χ. η αξιοποίηση της έκτασης των 13.095 στρ. που κέρδισε δικαστικά ο Δήμος• κάτι που προϋποθέτει βέβαια μεταγραφή της απόφασης στο Υποθηκοφυλακείο.
Χαιρόμαστε διπλά γιατί τις ίδιες ή ανάλογες προτάσεις έχουμε συμπεριλάβει στο πρόγραμμα της «ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ». Άλλωστε θέματα «πατρότητας» δεν τίθενται για τόσο αυτονόητα ζητήματα.
Απορίας άξιο όμως είναι το ότι στο μακροσκελέστατο κατά τα άλλα πρόγραμμα – απολογισμό της απερχόμενης διοίκησης και του συνεχιστή αυτής συνδυασμού (αλήθεια για πόσα από τα παρατιθέμενα έργα και μελέτες μπορούν δικαίως να επαίρονται; Μήπως τα περισσότερα είναι «φαντάσματα»; Μήπως για κάποια άλλα «κλέβουν» δάφνες από τις προηγούμενες διοικήσεις των Δήμων Δίου, Ανατολικού Ολύμπου και Λιτοχώρου;) οι προτάσεις αυτές δεν αναφέρονται καν!
Ας μην ανησυχούν όμως! Αυτές και άλλες ιδιαίτερα σημαντικές προτάσεις όχι μόνο υπάρχουν στο πρόγραμμα της «ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ», αλλά θα αποτελέσουν και κινήσεις «πρώτης γραμμής» για εμάς.

Με την «ΟΛΥΜΠΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ»:
ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΕΙΣ! ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ!

Δώστε μας με την ψήφο σας τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε αυτή την αλλαγή!

Με τιμή,
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΘ. ΛΑΠΠΑΣ
Υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «ΟΛΥΜΠΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ»
με υποψήφιο δήμαρχο τον Κώστα Ι. Δημόπουλο 

          

Δεν υπάρχουν σχόλια: