Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Πύρασος Αγχιάλου-ΑΕ Περίστασης 3-1 Ξεκίνησε με ήττα η ΑΕΠ

Με το ..δεξί ο Πύρασος, 3-1 την Περίσταση
Εντυπωσιακή ήταν η πρεμιέρα στο πρωτάθλημα πρωταθλητριών ΕΠΣ για τον Πύρασο καθώς επιβλήθηκε 3-1 της ΑΕ Περίστασης σκοράροντας όλα τα γκολ στο πρώτο ημίχρονο από τους δύο... αριστεροπόδαρους παίκτες του, ενώ είχε δύο δοκάρια κι έχασε αρκετές ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ.  
Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Γιάννης Κοντοβάς που σκόραρε δύο γκολ, το δρόμο για τη νίκη άνοιξε ο Αποστολίδης με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Η κίνηση του Νίκου Χατζηκυριακίδη να χρησιμοποιήσει τον αριστεροπόδαρο Γιάννη Κοντοβά στο δεξί άκρο της επίθεσης όχι μόνο αποδείχθηκε σωστή αλλά ήταν αυτή που έδωσε τη νίκη στον Πύρασο.
Μόλις στο 6ο λεπτό ο Κοντοβάς είχε σουτ εκτός μεγάλης περιοχής που σταμάτησε στη συμβολή των δοκών, ενώ στο 20' ο Σ. Κουσούρης είχε σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής που έφυγε άουτ, σε καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους.
Στο 25' ωραία ατομική ενέργεια του Κοντοβά ανακόπηκε έξω από την περιοχή με φάουλ και η μπάλα στήθηκε ένα μέτρο από το ημικύκλιο και δεξιά. Ο Αποστολίδης το εκτέλεσε, πέρασε την μπάλα από το τείχος και την έστειλε στο "παραθυράκι" γράφοντας το 1-0.

Και πέντε λεπτά αργότερα το 2-0. Ο Κοντοβάς έπιασε καταπληκτικό σουτ από μακρινή απόσταση και κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα. Ακολούθησε μια καλή ευκαιρία με τον Αρσένο να μην μπορεί να σουτάρει από κοντά και στο 39' το 3-0. 
Από κάθετη του Στεφανή, ο Κοντοβάς βγήκε στην πλάτη της άμυνας, μπήκε στη μεγάλη περιοχή από δεξιά και με ψύχραιμο πλασέ, πέτυχε το τρίτο γκολ για τους Αγχιαλίτες και δεύτερο προσωπικό.
Στο 44', ο Τανάγιας αστόχησε σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ όταν ολομόναχος απέναντι από τον τερματοφύλακα Μπικιαρόπουλο, πλάσαρε αλλά ο τελευταίος απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Μετά την εκτέλεση, ο Λιάρος βρέθηκε σε θέση για γκολ αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει.

Στην επανάληψη, οι παίκτες του Πυράσου κοίταξαν να διαφυλάξουν το υπέρ τους σκορ. Στο 49' ο Αρσένος έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 4-0 όταν πλάσαρε με τον τερματοφύλακα εξουδετερωμένο αλλά ο Χατζής έδιωξε σχεδόν πάνω στη γραμμή, ενώ στο 55' σουτ του Κοντοβά απέκρουσε ο Μπικιαρόπουλος σε κόρνερ.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν καλό σουτ από τον Σταματέλο που έφυγε άουτ στο 68' και κέρδισαν πέναλτι δύο λεπτά αργότερα σε ανατροπή του Σ. Κουσούρη από τον Μπασδάνη. Την εσχάτη των ποινών μετέτρεψε σε γκολ ο Μυστρίδης.
Στο 72' ο Γκάγκας είχε κεφαλιά άουτ ύστερα από φάουλ του Τανάγια, στο 80' σουτ του Χατζητρακόσια μπλόκαρε ο γκολκίπερ της Περίστασης, ενώ στο 86' ο Πύρασος είχε το δεύτερο δοκάρι του όταν ο Κοντοβάς σέντραρε, ο Δαμάσκος έκανε κεφαλιά-πάσα και ο Αρσένος με δεύτερη κεφαλιά έστειλε την μπάλα να χτυπήσει στο οριζόντιο και να φύγει άουτ. 

Η ομάδα της Κατερίνης είχε την τελευταία χαμένη ευκαιρία στο 90ό λεπτό, με τον Βαν ντε Γουίχε να αποκρούει σουτ του Γεροντίδη σε φάση τετ-α-τετ.

Ο Πύρασος μπήκε με ...το δεξί στη διαδικασία των μπαράζ, τέθηκε επικεφαλής της βαθμολογίας καθώς το άλλο παιχνίδι, Δήμητρα Γιάννουλης-ΑΟ Σελλάνων, έληξε 0-0 και πλέον έχει μπροστά του τρία συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια, κατά σειρά με ΑΟ Σελλάνων, Δήμητρα Γιάννουλης και ΑΕ Περίστασης.

Συνθέσεις:
Πύρασος: Βαν ντε Γουίχε, Κυριάκος, Αποστολίδης, Γ. Κοντοβάς, Γκάγκας, Στεφανής, Μπασδάνης, Λιάρος (68' Χατζητρακόσιας), Δενελάβας (56' Βαγγελάκος), Αρσένος, Τανάγιας (83' Δαμάσκος).

ΑΕ Περίστασης: Μπικιαρόπουλος, Σιδηρόπουλος (72' Μαχαιρίδης), Π. Κουσούρης (32' Ε. Δημητρίου), Τριανταφύλλου (71' Κ. Δημητρίου), Χατζής, Αλεξιάδης, Γεροντίδης, Σταματέλος, Σ. Κουσούρης, Νικολαΐδης, Μυστρίδης.

Ρεπορτάζ: ΦΩΤΗΣ ΓΑΛΟΥΣΗΣ
 http://www.magnesiasports.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: