Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Επίσκεψη του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεωργίου στο ΓΕ.Λ. Κονταριώτισσας

15.05.2014 Τοπικά
Την Παρασκευή 9 Μαΐου, ο Σεβασμιότατος Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεώργιος, επισκέφτηκε το ΓΕ.Λ. Κονταριώτισσας. Ο ....
Σεβασμιότατος συνεχάρη το Δ/ντή του Σχολείου κ. Αθανάσιο Βρακόπουλο για τη συμμετοχή των μαθητών στη Βιωματική Δράση «Αν ήσουν εγώ...», που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ με το διακριτικό τίτλο «ΣτηρίΖΩ». Ο Σεβασμιότατος εξήρε την εθελοντική συμμετοχή των μαθητών του Σχολείου στη Δράση και τόνισε τη σημασία του εθελοντισμού και της προσφοράς στο συνάνθρωπο.
Ο Σεβασμιότατος συνομιλώντας με το Σύλλογο Διδασκόντων του ΓΕ.Λ. και Γυμνασίου Κονταριώτισσας αναφέρθηκε στη λειτουργία των Ιερατικών Σχολών στην Ελλάδα και στα νέα τμήματα που δημιουργήθηκαν. Στη συνέχεια παρουσίασε στους μαθητές του Σχολείου φωτογραφικό υλικό από τις Δράσεις της Ιεραποστολής της Μητρόπολης της Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Κονγκό, αλλά και υλικό για τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων στη χώρα αυτή, θέλοντας να περάσει το μήνυμα της αλληλεγγύης, της αγάπης και της προσφοράς προς τους έχοντες ανάγκη συνανθρώπους μας. Οι μαθητές παρακολούθησαν με μεγάλη προσοχή την παρουσίαση και μετά το πέρας υπέβαλλαν ερωτήσεις στο Σεβασμιότατο κυρίως για το πώς θα μπορούσαν και οι ίδιοι να βοηθήσουν στο έργο της Ιεραποστολής.

Ο Δ/ντής του Λυκείου κ. Αθανάσιος Βρακόπουλος και ο Δ/ντής του Γυμνασίου κ. Κωνσταντίνος Παπαϊωάννου προσέφεραν στο Σεβασμιότατο αναμνηστικά δώρα εκ μέρους των δύο Σχολείων, ενώ ο μαθητής Αθανάσιος Κορινιώτης φιλοτέχνησε και προσέφερε στο Σεβασμιότατο βυζαντινή αγιογραφία του Αγίου Γεωργίου.

Τέλος οι μαθητές του Λυκείου παρέδωσαν στο Σεβασμιότατο επιστολή, όπου ζητούσαν την ευλογία του για τις επικείμενες εξετάσεις. Με αφορμή αυτό ο Σεβασμιότατος ενημέρωσε τους μαθητές ότι τη Δευτέρα 19 Μαΐου 2014, στον Ιερό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης, στις 9.30 μ.μ., θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπέρ φωτίσεως και επιτυχίας των μαθητών.

Η παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη στο ΓΕ.Λ. Κονταριώτισσας αποτελεί μεγάλη ευλογία και ιδιαίτερη τιμή για το Σχολείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: