Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος: «Θα πάω στον Παπούλια να του πω ότι φεύγω, όχι στο Σαμαρά»

Ευ. Βενιζέλος: «Θα πάω στον Παπούλια να του πω ότι φεύγω, όχι στο Σαμαρά»
Μετά τα περί αποχώρησης του ΠΑΣΟΚ από τη συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία σε περίπτωση που η Ελιά συγκεντρώσει πολύ....
χαμηλά ποσοστά στην επικείμενη εκλογική διαδικασία για τη στελέχωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξή του πως δεν θα διστάσει να αποσύρει την υποστήριξή του στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Μιλώντας στην εκπομπή του Alpha «360 μοίρες» ο Ε. Βενιζέλος ανέφερε πως σε περίπτωση που υπάρξει «ναυάγιο» της Ελιάς στις ευρωεκλογές, τότε θα μεταβεί άμεσα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας .
«Εάν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν αντέξουν, υπάρχει κυβέρνηση; Δε θα πω στον κ. Σαμαρά, θα το πω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Διότι εδώ πρέπει να ξαναενωθεί το έθνος κι όλοι να έρθουν προ των ευθυνών τους. Εδώ το έθνος είναι διχασμένο σε μια βάση τεχνητή, ξεπερασμένη και επικίνδυνη. Έχουμε βρει την ευκολία τώρα, είμαστε τα θύματα εμείς που κάνουμε τη σκληρή πολιτική με κόστος και οι άλλοι είναι αντιμνημονιακοί, χαλαροί. Γιατί το βάρος της ευθύνης της χώρας το έχει το ΠΑΣΟΚ ιστορικά και δεν το έχει η ΝΔ; Γιατί δεν το έχουμε όλα τα κόμματα που κυβερνήσαμε;» είπε.
«Δεν μιλάω για ποσοστά. Εάν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν αντέξουν, εάν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πουν ότι δεν μπορώ να ψηφίζω άλλο γιατί δεν έχω καμία στήριξη, καμία προοπτική, κανένα ηθικό δικαίωμα να το κάνω, υπάρχει κυβέρνηση;» αναρωτήθηκε, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις μετά την 25η Μαΐου.ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: