Συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου - Σειρά πολιτικών πρωτοβουλιών«Σειρά μεγάλων πολιτικών πρωτοβουλιών», μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και ο ανασχηματισμός, προανήγγειλε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά το πέρας της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Από τα λεγόμενα του αντιπροέδρου....
της κυβέρνησης προκύπτει ότι ο ανασχηματισμός δεν είναι θέμα 24ώρων, αλλά, όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, πρέπει να ληφθούν υπόψη «υποχρεώσεις της χώρας», όπως το επόμενο Eurogroup και η ελληνική προεδρία της ΕΕ.

«Χρειάζεται μία προετοιμασία, δεν θα γίνει σε δημοσιογραφικό χρόνο, αλλά με όρους πολιτικούς» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος επιβεβαίωσε επίσης ότι συζητήθηκε και το θέμα της διαδοχής στην Τράπεζα της Ελλάδος, το οποίο έχει συνδεθεί με την παραμονή του Γιάννη Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι το θέμα του διοικητή της ΤτΕ «δεν συζητήθηκε εις βάθος», συμπλήρωσε όμως ότι συζητήθηκαν τα κριτήρια για την επιλογή του προσώπου για τη θέση αυτή. Ερωτηθείς εάν ο κ. Στουρνάρας πληροί τα κριτήρια αυτά, ο κ. Βενιζέλος δεν απάντησε.

Ως προς την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, σε αυτήν την πρώτη συνάντηση των δύο ανδρών μετά τις κάλπες του Μαΐου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «έγινε μία συστηματική συζήτηση» τόσο για το αποτέλεσμα όσο και για τα μηνύματα της κάλπης.

«Τα μηνύματα που στέλνουν οι πολίτες τα καταλαβαίνουμε και τα νιώθουμε» τόνισε ο κ. Βενιζέλος, λέγοντας ότι είναι υποχρέωση της κυβέρνησης να ανταποκριθεί σε αυτά τα μηνύματα και στις ανάγκες των πολιτών.

Πρώτη προτεραιότητα παραμένει -όπως συμπλήρωσε- να ολοκληρωθεί με ασφάλεια και σταθερότητα η έξοδος της χώρας από την κρίση.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός αναχώρησε από το Μέγαρο Μαξίμου νωρίτερα από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, λόγω υποχρεώσεων. Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, στη συνέχεια έγινε υπό την προεδρία του σύσκεψη με τον υπουργό Δικαιοσύνης για τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Πρωτοσέλιδο 30.5.2014