Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Ν. Μιχαλολιάκος για ιεράρχες: «Πολιτικάντης ο Άνθιμος» - «Ο Πειραιώς Σεραφείμ δεν καταλαβαίνει τίποτα» (video)

Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2013

(Βίντεο με αναφορές του Νίκου Μιχαλολιάκου στους ιεράρχες, που στηρίζουν, ακόμη και υλικά, τη Χρυσή Αυγή, περιλαμβάνεται στο υλικό, που έχουν στα χέρια τους οι ανακρίτριες που ερευνούν την υπόθεση.
Ο προφυλακισμένος αρχηγός του κόμματος, που ακούγεται να δηλώνει ότι δεν πιστεύει σε εκλογές, «μην παριστάνω και τον δημοκράτη γιατί υποκριτής δεν είμαι», εμφανίζεται να ενημερώνει για το ποιοι μητροπολίτες «αξίζουν» και στηρίζουν τη ....
Χρυσή Αυγή.
Κατά την αξιολόγηση του κ. Μιχαλολιάκου, όπως έχει αποτυπωθεί στο σχετικό βίντεο, που εξετάζουν οι δικαστικές λειτουργοί:
«Έχουμε μητροπολίτες που αξίζουν. Ο Πειραιώς Σεραφείμ, που δεν καταλαβαίνει τίποτε» σημειώνει, ενώ για τον Άνθιμο Θεσσαλονίκης τονίζει: «Ο Άνθιμος είναι μεγάλος πολιτικάντης» και προσθέτει ότι αν δεν ήταν ο Άνθιμος «δεν θα ήταν αρχιεπίσκοπος ο Ιερώνυμος, θα ήταν ο Ευστάθιος που είναι καθαρός... Το έπαιξε δίπορτο ο Άνθιμος».
Και συνεχίζει: «Ο Σπάρτης: Είναι πολύ καλός, δέχτηκε τα παιδιά από την τοπική οργάνωση, έβαλε ένα ολόκληρο γηροκομείο και μας ψήφισε στις εκλογές. Καλός, αλλά επίσης πολιτικάντης, παρά τα πύρινα λόγια του, είναι ο Καλαβρύτων... Αυτοί που είναι διαμάντια στην εκκλησία, τους έχω μετρήσει και ζυγίσει, να ξέρετε είναι: Ο Ανδρέας ο Κονίτσης, ο λεβέντης. Πλήρωνε και το γραφείο μας, όποτε είμαστε... Ο Πειραιώς Σεραφείμ και ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου, ο οποίος βοήθησε τώρα στις εκλογές με όλες του τις δυνάμεις και παρά λίγες χιλιάδες ψήφους, θα έβγαινε για πρώτη φορά στην ιστορία της Κύπρου εθνικιστής βουλευτής».
Ανυπόστατοι οι ισχυρισμοί Μιχαλιολιάκου, απαντά ο Μητροπολίτης Σπάρτης
Απάντηση στους ισχυρισμούς του Νίκου Μιχαλολιάκου, που τον εμπλέκουν σε ομάδα ιεραρχών που φέρεται να στηρίζει τη Χρυσή Αυγή, προχώρησε ο Μητροπολίτης Μονεμβασιάς και Σπάρτης Ευστάθιος, κάνοντας λόγο για ανυπόστατες δηλώσεις από την πλευρά του γενικού γραμματέα της ΧΑ.

«Ουδέποτε έχω λάβει μέρος σε πολιτικές διεργασίες», τόνισε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ο κ. Ευστάθιος τονίζοντας μάλιστα πως δεν γνωρίζει «καθόλου» τους χρυσαυγίτες της Σπάρτης.

Απαντώντας δε στη δήλωση Μιχαλολιάκου πως «έβαλε ένα ολόκληρο γηροκομείο» να ψηφίσει τη Χρυσή Αυγή «στις εκλογές», ο κ. Ευστάθιος υπογράμμισε πως στην Σπάρτη «δεν υπάρχει γηροκομείο που να είναι υπό τον έλεγχο της Μητρόπολης».
Εξέφρασε παράλληλα τον «πόνο ψυχής» του για τις αβάσιμες και ανυπόστατες, όπως τις χαρακτήρισε, δηλώσεις του αρχηγού της ΧΑ.






Δεν υπάρχουν σχόλια: