Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Η ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ Η ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΙΚΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ...του Δημ. Καλαϊτζή

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013
Εχω καιρό να γράψω, τα μαζεύω, τα μαζεύω και ύστερα ξεσπώ.Οπως κάθε ένας απο εμάς αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάμε.Αλλά μπορεί να μήν ασχοληθείς όταν ζεις στο πετσί σου καθημερινά τα όσα ζεί ο Ελληνας, και τις δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει;
Δυσκολία να ικανοποιήσει βασικές....
ανάγκες όπως κατανάλωση κρέατος κάθε δεύτερη ημέρα ή να έχει επαρκή θέρμανση, έχει ένας στους πέντε Έλληνες, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ. Βάσει αυτών των στοιχείων η χώρα μας κατατάσσεται  στη 6η χειρότερη θέση μεταξύ 30 ευρωπαϊκών χωρών, όσον αφορά τη στέρηση υλικών αγαθών και τις συνθήκες διαβίωσης των νοικοκυριών.
Αυτά είναι τα βασικά συμπεράσματα που έδειξε η έρευνα.
Κι όμως εμείς μαλώνουμε για το εάν πείσαμε την τρόικα να κάνει πίσω στο τάδε και στο δείνα  είσονος σημασίας θέμα, όταν έχουν αποφασιστεί και η θηλιά η μία μετά την άλλη περνιέται στο λαιμό του δύσμοιρου Ελληνα.
Η ανεργία έχει καλύψει το 34% και ίσως να θεωρείται τυχερός ένας Ελληνας πολίτης όταν έχει δουλειά και πληρώνεται. Μάλιστα, κάποιος που οι μεικτές μηνιαίες αποδοχές του φτάνουν τα 1.500 ευρώ, τότε θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ακόμα και προνομιούχος. Ωστόσο από τη στιγμή που ο εργοδότης θα καταβάλει το μισθό στον υπάλληλο τα χρήματα θα ξεκινήσουν να «χάνονται» με αποτέλεσμα στην τσέπη του το πραγματικό ποσό που φτάνει είναι 620 ευρώ.Το 60% του μισθού καταλήγει στα ταμεία του κράτους.
Οι λόγοι είναι απλοί: φόρος εισοδήματος, ασφαλιστικές εισφορές, εισφορά αλληλεγγύης, φόρος κατοχής ακινήτων, τέλη κυκλοφορίας, ειδικοί φόροι κατανάλωσης σε είδη πρώτης ανάγκης και ΦΠΑ.
Βέβαια αυτοί είναι οι προνομιούχοι.Για τους άλλους με τον μισθό των 580 Ευρώ, ούτε λέξη, δέν τους φτάνει ούτε για τα απαραίτητα.
Στην Ελλάδα συμβαίνουν  πολλά παράλογα, πληρώνεις φόρο επειδή κατέχεις δελτίο παροχής υπηρεσιών, ανεξαρτήτως αν το χρησιμοποιείς ή όχι. Πληρώνεις φόρο επειδή είσαι ιδιοκτήτης ενός ακινήτου, ανεξαρτήτως αν αυτό σου αποφέρει εισόδημα ή όχι. Και πληρώνεις φόρο πολυτελείας για ένα αυτοκίνητο άνω των 2.000 κυβικών, ακόμη και αν αυτό είναι κλεισμένο στο γκαράζ.
Σε μια αποθήκη 100 τετραγωνικών μέτρων με αντικειμενική αξία 10.000 ευρώ, επιβάλλεται το ίδιο τέλος ακινήτων με ένα ρετιρέ έκτου ορόφου ίδιας επιφάνειας - το ρετιρέ έχει δεκαπλάσια αντικειμενική αξία. Ενα από τα «θαύματα» που γίνονται με το χαράτσι της ΔΕΗ, το οποίο εν πολλοίς διατηρείται και με τον ενιαίο φόρο ακινήτων. και άλλα τέτοια ευτράπελα.
Μορφή χιονοστιβάδας έχουν πάρει οι εξώσεις,καθώς όλο και περισσότεροι ενοικιαστές, ελέω κρίσης, δεν πληρώνουν το νοίκι και οι ιδιοκτήτες καταφεύγουν στα δικαστήρια.
Οι άστεγοι ανέρχονται σε χιλιάδες.Νοικοκυριά ζούν χωρίς ρεύμα και αυτοί είναι εκατοντάδες χιλιάδες. Μόνο στην Αχαία σύμφωνα με τη Δημοτική αρχή, είναι καταγεγραμένες 4500 διακοπές ρευματοδοτησης.Και άν δέν τ΄χουμε συνηδειτοποιήσει να το πούμε ότι  η Ελλάδα είναι πρώτη στην αδυναμία αποπληρωμής λογαριασμών ρεύματος. Και οι κυβερνώντες να μας δουλεύουν με τις επανασυνδέσεις.
Και όλα αυτά τα επιβάλλει η τρόικα και τα εκτελούν οι δικοί μας κυβερνώντες.Και όλα αυτά τα βαφτίζουν, νοικοκύρεμα και "διορθωτικές κινήσεις" ή "διαρθρωτικά μέτρα".
Σε λίγο η αριθμητική οπου θα μας μάθουν, θα λέει, ένα + ένα= τρία και θα έχουν και απαίτηση να τους πιστεύουμε.
Στις σημερινές οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, η φτώχεια αποτελεί ξεκάθαρα ένα φαινόμενο απειλητικών διαστάσεων και η Πολιτεία οφείλει να μεριμνήσει για τις πληθυσμιακές ομάδες υψηλού κινδύνου, έχοντας χρέος να αναπτύξει κοινωνικές δομές πρόνοιας και υποστήριξης. Από την άλλη πλευρά, οι πολιτικοί ταγοί οφείλουν να υιοθετήσουν και να προωθήσουν μέτρα που θα δημιουργούν μια νέα κοινωνική συνείδηση, μια νέα κοινωνική αλληλεγγύη, μια νέα κοινωνική δικαιοσύνη.Γίνεται τίποτε απο όλα αυτά, για να μπορέσει να επιβιώσει το φτωχοποιημένο τμήμα του Ελληνικού πληθυσμού;Οχι.
Εχουμε γίνει η χώρα της ξεφτίλας, η χώρα που την κυβερνούν άλλοι.Είμαστε οι σύγχρονοι υποτελείς στους ξένους κατακτητές.Εκείνοι απατούν την εξαθλίωσή μας και η πολιτική ηγεσία ετοιμάζει καθημερινά την αγχόνη μας.
Μας μιλάνε για πλεόνασμα και εμείς νοιώθουμε μόνο το πλεόνασμα κοροιδίας ,αναλγησίας,δουλοπρέπειας και ανικανότητας να στηρίξουν τη χώρα μας.
Μας μιλάνε για ανάκαμψη και εμείς το μονο που βλέπουμε είναι την πολιτική επίκυψη των κυβερνώντων.
Ξεχνάνε όμως, οτι όταν πέφτεις στο επίπεδο της επίκυψης, τότε δέν μπορείς να στρουθοκαμηλήσεις, γιατί το ξεβράκωμα είναι φανερό και δέν θα έχει συνέχεια αυτή η πολιτική απάτη.Ο λαός ξύπνησε, άς ξυπνήσουν και οι βουλευτές.Αν δέν το κατάλαβαν ακόμη, θα το καταλάβουν τις επόμενες εκλογές.Ο Ελληνικός λαός ήταν φτωχός και σέ άλλες περιόδους της ιστορίας του,αλλά ήταν περήφανος, δέν λύγισε και δέν ξεφτυλίστηκε.Εσείς κύριοι πάτε να μας ξεφτυλήσετε.Ε όχι, θάρθει η ώρα σας να απολογηθείτε και να τιμωρηθείτε.



Δεν υπάρχουν σχόλια: