Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Nεκρή η Μαντλίν και ο απαγωγέας της (;)

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013
Αυτό ισχυρίζεται πορτογαλικό δημοσίευμα, που επικαλείται η βρετανική Mirror
Έχει ταυτοποιήθει ο κύριος ύποπτος για την απαγωγή, μετά από έρευνες στο κινητό του....
τηλέφωνο, το σήμα του οποίου έδειξε ότι εκινείτο γύρω από το δωμάτιο της οικογένειας ΜακΚάν
Ο απαγωγέας της Μαντλίν είχε μόλις απολυθεί από το ξενοδοχείο, από το οποίο απήχθη η μικρή και αργότερα πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της πορτογαλικής εφημερίδας Correio da Manha, το οποίο επικαλείται η βρετανική Mirror. Οι αστυνομικοί έχουν ταυτοποιήσει τον κύριο ύποπτο για την απαγωγή, μετά από έρευνες στο κινητό του τηλέφωνο, το σήμα του οποίου έδειξε ότι εκινείτο γύρω από το δωμάτιο της οικογένειας ΜακΚάν, αναφέρεται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας.
Ο 40χρονος ήταν υπάλληλος του ξενοδοχείου Praia da Luz και οι πορτογαλικές Αρχές εικάζουν ότι μπορεί να απήγαγε το κορίτσι, για να εκδικηθεί την πρώην εργοδοσία του. Ο ύποπτος, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, έμενε σε απόσταση μόλις 15 λεπτά από το ξενοδοχείο. Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι Αρχές έχουν ήδη ανακρίνει τη χήρα του και αναζητούν τώρα το πτώμα της Μαντλίν, η οποία πιθανολογείται ότι πέθανε στα χέρια του 40χρονου. Ο γενικός εισαγγελέας της Πορτογαλίας έδωσε το πράσινο φως για την επανέναρξη των ερευνών, μετά από πέντε χρόνια που είχαν κλείσει. Οι υποψίες για τον 40χρονο φούντωσαν, όταν ανέλαβαν εκ νέου έρευνα οι αστυνομικές Αρχές της Πορτογαλίας.
«Αυτό ήταν το πιο δυνατό στοιχείο που οδήγησε τις Αρχές στο να ξανανοίξουν την υπόθεση. Ο άνδρας, που πέθανε το 2009, σε αυτοκινητιστικό σε ηλικία 40 χρονών, δεν ήταν στη λίστα των υπόπτων, στις αρχικές έρευνες των πορτογαλικών Αρχών, αφού την περίοδο της εξαφάνισης δεν εργαζόταν πλέον στο ξενοδοχείο. Τα κίνητρα που παρακίνησαν τον πρώην εργαζόμενο να απαγάγει το παιδί ερευνώνται», αναφέρεται στο πορτογαλικό ρεπορτάζ και συνεχίζει «υπάρχει πιθανότητα να είχε προηγηθεί σεξουαλικό έγκλημα και μετά να την σκότωσε.
Ενώ η δεύτερη επικρατέστερη εκδοχή είναι η αρπαγή να έχει σχέση με την προηγούμενη εργοδοσία του, στο ξενοδοχείο. Υπάρχει, επίσης, το ενδεχόμενο να άρπαξε την Μαντλίν για να ξεσηκώσει τις υπηρεσίες σεκιούριτι του ξενοδοχείου και κάτι να πήγε στραβά, οπότε κι εξαφάνισε το παιδί».
Η ίδια εφημερίδα σε δημοσίευμά της, την περασμένη εβδομάδα, είχε αναφέρει ότι η Αστυνομία κάνει έρευνες για να εντοπίσει το πτώμα της Μαντλίν, αφού συμπέραναν ότι είναι νεκρή. Ο δικηγόρος της οικογένειας ΜακΚάν, ωστόσο, την περασμένη εβδομάδα δήλωσε ότι το ζευγάρι ακόμα πιστεύει ότι η Μαντλίν είναι ζωντανή.
«Υπάρχει όντως ένα στοιχείο»
Η ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΗ Αστυνομία, πάντως, αρνήθηκε να σχολιάσει το χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας. Εκπρόσωπος της Αστυνομίας της Πορτογαλίας, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει: «Υπάρχει όντως ένα στοιχείο, το οποίο ήταν η αιτία για να ξεκινήσουν εκ νέου έρευνες. Όμως είμαστε επαγγελματίες και δεν μπορούμε ούτε να δώσουμε το στοιχείο στη δημοσιότητα, ούτε να σχολιάσουμε το ρεπορτάζ της Correio da Manha».
Σχεδιάζονται, ωστόσο, ανακρίσεις στο προσωπικό του ξενοδοχείου. Οι περισσότερες από τις 130 ανακρίσεις που έγιναν στους υπαλλήλους, ήταν το περασμένο Σαββατοκύριακο, ανάμεσα στους οποίους ήταν και δύο μάστορες που είχαν φτιάξει μία βλάβη στο δωμάτιο των ΜακΚάν και είχαν δείξει στην Κέιτ πώς να χρησιμοποιεί το πλυντήριο. Ένας από αυτούς κατέθεσε ότι είχε δει ομάδα Ρομά να γυρνάει στην περιοχή γύρω από το ξενοδοχείο κλέβοντας ξύλα, λίγες εβδομάδες πριν από την εξαφάνιση.
Εικάζεται επιπλέον ότι, πριν ακόμα ανοίξει η υπόθεση, πριν από ένα μήνα, η πορτογαλική Αστυνομία είχε επιστρέψει στο ξενοδοχείο, για να ερευνήσει τα κινητά τηλέφωνα.
Αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί είναι το αν η ομάδα που ερευνά την υπόθεση έχει βάση της το Πόρτο ή αν η έρευνα γίνεται από άλλη ομάδα αστυνομικών, για σκοπό της Βρετανικής Μητροπολιτικής Αστυνομίας, που διενεργεί τη δική της ανεξάρτητη έρευνα. 
http://www.sigmalive.com/simerini/world/epikairotita/581002

Δεν υπάρχουν σχόλια: