Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Εκσυγχρονισμό του συστήματος εξήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομικός Γ. Μαυραγάνης - «Μέχρι τέλους» η μάχη κατά της φοροδιαφυγής


Πρωτοσέλιδο 31.10.2013 Πέμπτη 31Οκτωβρίου 2013 
Στην αποσαφήνιση ότι ο προϋπολογισμός στο σκέλος των εσόδων καταγράφει οριακή απόκλιση έναντι των στόχων προχώρησε χθες ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος.....
Μαυραγάνης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, ενώ ξεκαθάρισε ότι η προσπάθεια για καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής θα φτάσει μέχρι τέλους.
Ο κ. Μαυραγάνης αναφερόμενος στο σχεδίου νόμου του υπουργείου Οικονομικών «Κύρωση της από 28 Ιουνίου 2013 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου Παράταση Προθεσμίας υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης υπόχρεων του ν. 3213/2003» (29.10.2013) τόνισε πως η παράταση της προθεσμίας υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης ήταν επακόλουθη της καθυστέρησης που σημειώθηκε κατά την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων.

Ο υφυπουργός ξεκαθάρισε πως ο ίδιος είναι αντίθετος στις παρατάσεις προθεσμιών, ωστόσο αναγνώρισε πως οι τεχνικές δυσκολίες που παρουσιάστηκαν στο σύστημα υποδοχής κατά τη μαζική υποβολή δηλώσεων επέβαλαν την ανάγκη να παραταθεί και φέτος η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

«Καθώς ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων, θα αξιολογήσουμε τις όποιες αδυναμίες παρουσιάστηκαν και θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να εξαλειφθούν το επόμενο έτος» τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως εν τέλει ο εκσυγχρονισμός του φορολογικού συστήματος με την εφαρμογή νέων τεχνολογιών θα έχει πολύ θετικές συνέπειες για τον πολίτη.

Ακόμη, τόνισε πως η πλήρης λειτουργία των μεθόδων και εργαλείων που έχουν ήδη θεσπιστεί για την καταπολέμηση της φοροαποφυγής και της φοροδιαφυγής θα οδηγήσουν σε ενίσχυση της φορολογικής συνείδησης και διαφάνειας. «Έχουμε ξεκινήσει να εργαζόμαστε μεθοδικά, ώστε να εφαρμόσουμε κατά τρόπο ολοκληρωμένο διεθνώς δοκιμασμένα και εξαιρετικά αποτελεσματικά εργαλεία ενάντια στην φοροαποφυγή και φοροδιαφυγή με σκοπό την επίτευξη αποτελεσμάτων ταχύτατα» επισήμανε ο υφυπουργός.

Ο ίδιος προανήγγειλε επίσπευση του ελέγχου των 50.000 εμβασμάτων της περιόδου 2009-2011, διαδικασία που συνέδεσε και με το υπό διαμόρφωση Περιουσιολόγιο. «Όλες οι ενέργειες είναι σε εξέλιξη και δεν πρόκειται να παραιτηθούμε από το στόχο, που είναι να θωρακίσουμε το σύστημα και να έχουμε αποτελέσματα από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής» υπογράμμισε ο κ. Μαυραγάνης.

Τέλος, σημείωσε πως στο 9μηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2013 οι αποκλίσεις στο σκέλος των εσόδων έχουν περιορισθεί σε σχέση με τους στόχευσε του Μνημονίου και ανέρχονται μόλις στο 1,54%.
Πρωτοσέλιδο 31.10.2013
Κλείσιμο Παραθύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: