Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Ρατσιστική διαδήλωση στη Μόσχα

Αστυνομικοί επιθεωρούν τους βανδαλισμούς στο Μπιριούλβοβο ( VASILY MAXIMOV / AFP)
Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013
Φωνάζοντας συνθήματα όπως «η Ρωσία στους Ρώσους» και «Λευκή δύναμη» διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία στη βιομηχανική περιοχή Μπιριούλβοβο της νότιας Μόσχας, μετά τη δολοφονία κατοίκου, για την οποία κατηγορήθηκε ένας...
μετανάστης από τον Καύκασο. Διαδηλωτές έσπασαν βιτρίνες και έβαλαν φωτιά σε εμπορικό κέντρο ενώ η αστυνομία προχώρησε σε τουλάχιστον 380 συλλήψεις.
Οι ταραχές ξέσπασαν το απόγευμα της Κυριακής αλλά τα επεισόδια διήρκεσαν αρκετές ώρες και οι κάτοικοι κατηγορούν την αστυνομία ότι δεν επενέβη εγκαίρως. Αφορμή στάθηκε η δολοφονία ενός 25χρονου την Πέμπτη, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από άγνωστο δράστη και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ενώ η αρραβωνιαστικιά του ήταν παρούσα. Ο δράστης διέφυγε αλλά βάσει του υλικού από κάμερες ασφαλείας εκτιμάται ότι πρόκειται για άνδρα από την κεντρική Ασία ή τον Καύκασο.
 
Πριν τις ταραχές, εκατοντάδες κάτοικοι είχαν διαδηλώσει ειρηνικά, απαιτώντας δικαιοσύνη για το φονικό αλλά μια μεγάλη ομάδα διαχωρίστηκε και ξεκίνησε την επιδρομή στο εμπορικό κέντρο και μια αποθήκη λαχανικών που απασχολεί μετανάστες από τον Καύκασο και την Κεντρική Ασία. Η αστυνομία της Μόσχας ανακοίνωσε πως πολλοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν στις ταραχές που συνεχίστηκαν μέχρι αργά το βράδυ.
http://www.enet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: