Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Υπό στενή ιατρική παρακολούθηση η Κριστίνα Κίρτσνερ

http://www.real.gr/Files/Articles/Photo/550_334_110638.jpg 
Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013
Η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρτσνερ βγήκε χθες από το νοσοκομείο, πέντε ημέρες μετά την εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε για την αφαίρεση....
αιματώματος από την κρανιακή κοιλότητα.
Η 60χρονη Φερνάντες ντε Κίρτσνερ θα πρέπει να αναρρώσει για 30 ημέρες μετά την έξοδό της από το Ίδρυμα Φαβαλόρο, ένα ιδιωτικό νοσοκομείο στο Μπουένος Άιρες. "Η πρόεδρος παραμένει σε εξαιρετική διάθεση, σε σταθερή ανάρρωση", δήλωσε ο προεδρικός εκπρόσωπος Αλφρέδο Σκοτσιμάρο.

Θα παραμείνει υπό στενή ιατρική παρακολούθηση καθώς θα διαμένει τον επόμενο μήνα στην επίσημη κατοικία της στο προάστιο Ολίβος του Μπουένος Άιρες, ανέφερε το ιατρικό ανακοινωθέν.

Η Φερνάντες ντε Κίρτσνερ, πρόεδρος από το 2007, υπεβλήθη σε εγχείρηση την Τρίτη αφού οι γιατροί διέγνωσαν υποσκληρίδιο αιμάτωμα το οποίο όπως πιστεύουν αναπτύχθηκε έπειτα από τον τραυματισμό της στο κεφάλι τον περασμένο Αύγουστο, δήλωσε ο Σκοτσιμάρο. Οι γιατροί αποφάσισαν να την εγχειρήσουν αφού παραπονείτο για ισχυρούς πονοκεφάλους και μυρμήγκιασμα στο αριστερό χέρι.

Η πλήρης ανάρρωση αναμένεται να πάρει τέσσερις εβδομάδες, στη διάρκεια των οποίων θα διεξαχθούν εκλογές στην Αργεντινή, στις 27 Οκτωβρίου, για την εκλογή του ενός δευτέρου των μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων και του ενός τρίτου της Γερουσίας.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως το κυβερνών κόμμα μπορεί να χάσει την πλειοψηφία στο Κογκρέσο, όμως αναλυτές λένε πως η Φερνάντες ντε Κίρτσνερ μπορεί να δει μία αύξηση της δημοτικότητάς της, που τώρα βρίσκεται σε πτώση, εξαιτίας της χειρουργικής επέμβασης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: