Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Επεισόδια με εμφυλιοπολεμικό χρώμα σε Γράμμο και Ζαγόρι Πρωταγωνιστές από τη μια χρυσαυγίτες και από την άλλη αντιεξουσιαστές

http://www.rizospastis.gr/getImage.do?size=medium&id=151163&format=.jpg 
Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013  
Επεισόδια με εμφυλιοπολεμικό χρώμα και πρωταγωνιστές από τη μια χρυσαυγίτες και από την άλλη αντιεξουσιαστές έγιναν στον Γράμμο και το Ζαγόρι αντίστοιχα. Χρυσαυγίτες, με επικεφαλής τον... βουλευτή Ηλία Παναγιώταρο, προπηλάκισαν στο Ηρώο του Γράμμου τη βουλευτή Καστοριάς της ΝΔ Μαρία Αντωνίου, ενώ αντιεξουσιαστές έκαναν επιδρομή σε ξενώνα όπου γιόρταζε την ονομαστική του εορτή με την οικογένειά του ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης. Ηταν αντίποινα για την εκκαθαριστική επιχείρηση της Αστυνομίας την περασμένη Τετάρτη σε κατειλημμένα κτίρια του νοσοκομείου Ιωαννίνων.
Χθες, χρυσαυγίτες προκάλεσαν ένταση στη διάρκεια της καθιερωμένης τελετής κατάθεσης στεφάνου στο Ηρώο του Γράμμου, που φέτος πραγματοποιήθηκε παρουσία δυνάμεων των ΜΑΤ. Οπαδοί και μέλη του κόμματος με επικεφαλής τον βουλευτή Β' Αθήνας Ηλία Παναγιώταρο αποδοκίμασαν έντονα τη βουλευτή Καστοριάς της ΝΔ Μαρία Αντωνίου και επιχείρησαν να την εμποδίσουν να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων στον Γράμμο και το Βίτσι. Μάλιστα, προσπάθησαν να τη διώξουν από τον χώρο της εκδήλωσης και της επιτέθηκαν φραστικά λέγοντάς της «φύγε, δεν έχεις καμιά δουλειά εδώ». Σύμφωνα με την Αστυνομία, η βουλευτής, η οποία παρέστη στην εκδήλωση ως εκπρόσωπος του ελληνικού Κοινοβουλίου, τους αγνόησε, κατέθεσε κανονικά το στεφάνι και στη συνέχεια αποχώρησε χωρίς να δοθεί συνέχεια στο επεισόδιο. Οι χρυσαυγίτες με ανακοίνωσή τους στη συνέχεια ισχυρίσθηκαν ότι η κυρία Αντωνίου «φυγαδεύτηκε κάτω από τις έντονες αποδοκιμασίες των συγκεντρωμένων».

Στο Ζαγόρι, το βράδυ της Παρασκευής, μια οικογενειακή γιορτή έγινε πεδίο καταδρομικής επιχείρησης κουκουλοφόρων. Στόχος ήταν ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης. Οι αντιεξουσιαστές προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στον ξενώνα, ενώ η Αστυνομία προχώρησε σε δεκάδες προσαγωγές. Η επίθεση εις βάρος του κ. Καχριμάνη όμως αποτέλεσε αφορμή για σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα στον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια και τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Δένδιας ρώτησε τον ΣΥΡΙΖΑ αν συμφωνεί με ανακοίνωση της οργάνωσής του στα Ιωάννινα, που με αφορμή την επιχείρηση της Αστυνομίας στις καταλήψεις καλούσε σε «αντίσταση». Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τον υπουργό «κατ' εξακολούθηση προβοκάτορα», ενώ ο κ. Δένδιας επισήμανε ότι δεν θα επιτραπεί «στα πάσης φύσεως και ιδεολογικής προέλευσης "τάγματα εφόδου" να μετατρέψουν την Ελλάδα σε "ζούγκλα"». 
ΠΗΓΗ:ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: