Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες σε Άνδρο και Ηλεία - Στον ανθρώπινο παράγοντα απέδωσε την πυρκαγιά ο δήμαρχος του νησιού Ιωάννης Γλυνός μιλώντας στον ΣΚΑΪ. BINTEO

http://content-mcdn.imerisia.gr/filesystem/images/20130719/low/2013071704459_121239055.jpg 
Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013
Σε εξέλιξη τα πύρινα μέτωπα σε Άνδρο και στην περιοχή Κλινδιά του Πύργου Ηλείας, με τους πυροσβέστες να δίνουν όλη τη νύχτα μάχη με τις φλόγες. Με το πρώτο φως της ημέρας, στη μάχη μπαίνουν και τα εναέρια μέσα προκειμένου να...
ελεγχθούν τα πύρινα μέτωπα.
Στην Άνδρο δυο είναι τα κύρια μέτωπα έξω από το χωριό Μένητες καθώς και στα όρια του οικισμού Μελίδα. Και τα 2 μέτωπα δεν απειλούν κατοικίες.
Διάσπαρτες είναι οι εστίες φωτιάς, για τις οποίες υπάρχει κίνδυνος αναζωπυρώσεων στο χωριό Πιτροφός.
Ολονύκτια μάχη έδωσαν 32 πυροσβέστες με 11 οχήματα, 21 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 30 εθελοντές και δύο υδροφόρες.
Στον ανθρώπινο παράγοντα απέδωσε την πυρκαγιά ο δήμαρχος του νησιού Ιωάννης Γλυνός μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Είναι φωτιές που βάζουν κάποιοι για να γίνει αναβλάστηση, παλιά συνήθεια που γινόταν πριν πολλά χρόνια. Όμως τότε, οι αγρότες έκαναν αντιπυρική προστασία στα χωράφια τους και αυτή τη διαδικασία την έκαναν από Οκτώβριο» δήλωσε. «Οι φωτιές οδηγούν στην ερημοποίηση του νησιού, έχουμε κατεστραμμένα σπίτια και δίκτυα κινδύνεψαν άνθρωποι» πρόσθεσε o κ. Γλυνός.
Υπόνοιες για εμπρησμό αφήνουν οι κάτοικοι, καθώς η φωτιά ξεκίνησε από χορτολιβαδικη έκταση και επεκτάθηκε σε ρεματιές με πλούσια βλάστηση.
null Στην Ηλεία, οι φλόγες έχουν κάψει δασική έκταση στην περιοχή Κλινδιά ενώ δεν απειλούνται κατοικίες. Στο σημείο επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 26 οχήματα, 55 άτομα πεζοπόρο τμήμα καθώς και 4 υδροφόρες του Δήμου.

Πηγή: http://www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: