Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Ιράκ: Πάνω από 20 οι νεκροί από επίθεση βομβιστή-καμικάζι σε καφενείο - Στους 24 έφτασε ο απολογισμός των θυμάτων από επίθεση βομβιστή-καμικάζι σε καφενείο

http://news247.gr/eidiseis/kosmos/news/article2368888.ece/BINARY/w460/blast.jpg 
Τρίτη 13 Αυγούστου 2013
Τουλάχιστον 24 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το βράδυ της Δευτέρας όταν ένας άνδρας πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί, μέσα σε ένα καφενείο γεμάτο κόσμο στα...
βόρεια της Βαγδάτης, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.
«Ένας άνδρας πυροδότησε το γιλέκο του που ήταν ζωσμένο με εκρηκτικά μέσα σε ένα καφενείο στην περιοχή Μπαλάντ, με αποτέλεσμα 24 άτομα να χάσουν τη ζωή τους και ακόμα 18 να τραυματιστούν. Στο καφενείο προκλήθηκαν ανεπανόρθωτες ζημιές» ανέφερε το ιρακινό πρακτορείο Ειδήσεων (NINA) επικαλούμενο πηγή της αστυνομίας.
Λίγο μετά την επίθεση αυτοκτονίας, δύο ακόμη βόμβες εξερράγησαν, μία σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου και ακόμα μία σε υπαίθρια αγορά, επίσης βόρεια της πρωτεύουσας. Η βόμβα που εξερράγη στο γήπεδο ποδοσφαίρου είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 5 άτομα και να τραυματιστούν 14, μεταξύ των οποίων και 3 παιδιά, μετέδωσε το NINA. Στην πόλη Μπακουμπα, 4 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 20 τραυματίστηκαν όταν βόμβα πυροδοτήθηκε σε μία υπαίθρια αγορά.
Κατά τις τελευταίες εβδομάδες οι επιθέσεις από αντάρτες έχουν πολλαπλασιαστεί με αποτέλεσμα να έχουν χάσει τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι.
news247 

Δεν υπάρχουν σχόλια: