Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Ελεύθερη η Κάτια Γιαννακοπούλου 16 χρόνια μετά το φόνο του Αρχιμανδρίτη

giannakopoulou 13-8-2013Τρίτη 13 Αυγούστου 2013 
Την πόρτα προς την ελευθερία πέρασε η Κάτια Γιαννακοπούλου, 16 χρόνια μετά τη δολοφονία του Αρχιμανδρίτη Άνθιμου Ελευθεριάδη...

έχοντας εκτίσει το ελάχιστο της ισόβιας κάθειρξης που της είχε επιβληθεί, προκειμένου να έχει δικαίωμα αποφυλάκισης.
Η Κάτια Γιαννακοπούλου είχε δολοφονήσει με 8 σφαίρες τον αρχιμανδρίτη Άνθιμο Ελευθεριάδη στις 22 Ιουλίου 1997 στη Νέα Σμύρνη. Συνελήφθη δύο ημέρες αργότερα, έξω από το μοναστήρι της Παναγιάς Γοργοεπηκόου στη Μάνδρα Αττικής, όπου είχε φτάσει με ποδήλατο και μεταμφιεσμένη με ξανθιά περούκα και μαύρα γυαλιά.
Μετά τη σύλληψή της, ομολόγησε στις αρχές ότι σκότωσε τον Αρχιμανδρίτη, με τον οποίο τη συνέδεε ένας απαγορευμένος έρωτας, υποστηρίζοντας ότι εκμεταλλεύτηκε την εμπιστοσύνη της, αποσπώντας της μέχρι και μεγάλα χρηματικά ποσά.
Σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 20 ετών, καθώς τότε με οριακή πλειοψηφία δύο ενόρκων τής είχαν αναγνωριστεί τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος.
Ωστόσο, ο εισαγγελέας άσκησε έφεση υπέρ του νόμου, διαφωνώντας και τα ελαφρυντικά. Ζητά να της επιβληθεί ισόβια κάθειρξη, όπως και γίνεται, τον Νοέμβριο του 2001 στο Εφετείο, παρά την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας που είχε διαγνώσει «βρασμό ψυχικής ορμής» στη δολοφονία του αρχιμανδρίτη.
Στις 5 Αυγούστου 2013, η Κάτια Γιαννακοπούλου έλαβε αποφυλακιστήριο και επέστρεψε στο σπίτι της, στο σύζυγό της και στο παιδί της.
Σύμφωνα με την Espresso, το συμβούλιο Εφετών Θήβας, με βούλευμά του, έκανε δεκτή την αίτηση της για απόλυση από τις φυλακές, καθώς έχει επιδείξει καλή διαγωγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: