Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Σαμαράς: "Τώρα τρέχουμε" - Επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων ζήτησε ο πρωθυπουργός από τους υπουργούς


Πρωτοσέλιδο 24.7.2013 Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013
Τα 12.500 ονόματα δημοσίων υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα ως τον Σεπτέμβριο αναζήτησε χθες το κυβερνητικό συμβούλιο διοικητικής μεταρρύθμισης, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του ...
πρωθυπουργού. Ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε στους υπουργούς του σαφείς εντολές για την επιτάχυνση του μεταρρυθμιστικού έργου και την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων σχετικά με την κινητικότητα στο Δημόσιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Παιδείας διεμήνυσε ότι δεν υπάρχει άλλο περιθώριο για διαθεσιμότητα εκπαιδευτικών πέραν των 2.000 καθηγητών τεχνικής εκπαίδευσης.
Το υπουργείο Εσωτερικών θα προωθήσει την ενδοδημοτική κινητικότητα στους ΟΤΑ και δεν θα προχωρήσει σε άλλες οριζόντιες κινήσεις μετά τους σχολικούς φύλακες και τους δημοτικούς αστυνομικούς.
Επίσης, θα προχωρήσουν και συγχωνεύσεις γενικών γραμματειών υπουργείων.
Αναφορικά με την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία, εξετάζεται το ενδεχόμενο κατάργησης αριθμού θέσεων εργασίας που ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί.
Στη σύσκεψη του κυβερνητικού συμβουλίου διοικητικής μεταρρύθμισης, παρουσία του αντιπροέδρου Ευ. Βενιζέλου και των υπουργών Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, Εσωτερικών Γ. Μιχελάκη, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκη, Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου, Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη και Υγείας Αδ. Γεωργιάδη, εξετάστηκε η πορεία υλοποίησης των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η κυβέρνηση με στόχο να μην υπάρξουν αποκλίσεις.
Σε δήλωσή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως δόθηκαν κατευθύνσεις για επιτάχυνση του μεταρρυθμιστικού έργου της κυβέρνησης, όσον αφορά και στα ποιοτικά και στα ποσοτικά στοιχεία.
Ο Γ. Στουρνάρας, από την πλευρά του, δήλωσε ότι θα τηρηθούν οι προθεσμίες και πως δεν θα υπάρξουν προβλήματα.
Ανακοίνωση ΔΗΜΑΡ
Σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ αναφέρει: "Η κυβέρνηση πρέπει να αποσύρει τη λογική του ξαφνικού θανάτου υπηρεσιών του δημοσίου. Να επαναδιαπραγματευθεί με την τρόικα τη διαδικασία διοικητικής μεταρρύθμισης στα κρίσιμα ζητήματα, όπως αυτά της πλήρους αποσύνδεσης της κινητικότητας από τις απολύσεις, του αναγκαίου χρόνου, της νομιμότητας των διαδικασιών της στήριξης της όλης διαδικασίας στην αξιολόγηση δομών και προσωπικού.
Απολύσεις μπορούν να δικαιολογηθούν μόνο αν αφορούν σε καταδικασθέντες με αποφάσεις πειθαρχικών συμβουλίων, σε εισαχθέντες με πλαστά δικαιολογητικά, σε συστηματικά απέχοντες από την εργασία και σε όσους κριθούν ανίκανοι προς εργασία μετά από αξιολόγηση.
Αν η κυβέρνηση συνεχίσει στην ίδια γραμμή της αποδοχής των ιδεοληψιών της τρόικας θα οδηγήσει τα πράγματα στην απορύθμιση του δημόσιου τομέα και την κατάρρευση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες".
Πρωτοσέλιδο 24.7.2013
Κλείσιμο Παραθύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: