Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Χ.Θεοχάρης: Το σύστημα θα μείνει ανοιχτό

Ο γ.γ Δημοσίων Εσόδων Χ.Θεοχάρης 
Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013
Παρά το γεγονός ότι νέα παράταση για την υποβολή δηλώσεων φορολογουμένων με ΑΦΜ που λήγει σε 1 και 2 είχε οριστεί μέχρι το πρωί της Δευτέρας, με...
νέες δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας δημοσίων εσόδων Χάρης Θεοχάρης είπε ότι το Taxisnet θα συνεχίσει να δέχεται τις δηλώσεις αυτές και αργότερα θα εξεταστεί το πως θα εκκαθαριστούν. 
"Η πύλη θα μείνει ανοιχτή συνέχεια" είπε μιλώντας στο Mega ο Χάρης Θεοχάρης τονίζοντας ότι το Taxisnet θα δέχεται όλους τους κωδικούς, χωρίς κλείδωμα. Συμπλήρωσε ότι γίνεται  προσπάθεια να αποφασιστεί όσο το δυνατόν πιο αργά το πως θα αντιμετωπιστούν όσοι υπέβαλλαν εκπρόθεσμα τις δηλώσεις τους και αφού γίνει ξεκάθαρος ο ακριβής αριθμός τους. Ο γεγικός γραμματέας δημοσίων εσόδων σχολίασε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τους φορολογούμενους που λήγει το ΑΦΜ τους σε 3 και 4, εκτιμώντας ότι για αυτές τις περιπτώσεις δεν χρειάζεται παράταση.
Ερωτηθείς για τις εκκαθαρίσεις, διαβεβαίωσε ότι η πρώτη δόση θα οριστεί για τα τέλη Αυγούστου και είπε ότι ήδη έχουν εκκαθαριστεί  περισσότερες από ένα εκατομμύριο δηλώσεις. Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο παράτασης πέραν της 30ης Αυγούστου, ο κ.Θεοχάρης είπε ότι αυτό είναι αρκετά δύσκολο καθώς τίθενται δημοσιονομικά ζητήματα. 
http://www.enet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: