Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Η Τούμπα άδειασε και από ελπίδες

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013
Ο ΠΑΟΚ αν και μπήκε φουριόζος στο παιχνίδι, είχε σπουδαίες ευκαιρίες για γκολ, έχασε τελικά με 2-0 από τη Μέταλιστ, που είχε στις τάξεις έναν σούπερ σκόρερ Ντέβιτς. Ο Σέρβος με...
δύο προσωπικά γκολ στο 43' από το σημείο του πέναλτι και στο 72' με προσωπική ενέργεια έδωσε τη νίκη στην ουκρανική ομάδα
Ο ΠΑΟΚ μπορεί να τα έχει με την ατυχία του, αλλά και την αστοχία του, ωστόσο στο ποδόσφαιρο δε χωρούν δικαιολογίες και η αποστολή του "Δικεφάλου" έγινε από πολύ δύσκολη εώς ακοτόρθωτη, καθώς ηττήθηκε με σκορ 0-2 χάρη σε δύο τέρματα του Ντέβιτς. Ο Σέρβος έκανε άνω- κάτω την άμυνα του ΠΑΟΚ και με δύο γκολ, στο 43' από πέναλτι και στο 72' με προσωπική ενέργεια έδωσε τη νίκη και το πολύ σημαντικό προβάδισμα στην ουκρανική ομάδα.
Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να ελπίζει σε κάτι καλύτερο αν οι επιθετικοί ήταν πιο εύστοχοι κυρίως στο πρώτο ημίχρονο που χάθηκαν σημαντικές ευκαιρίες, με κλασικότερες αυτές του Γεωργιάδη στο 15' και του Αθανασιάδη στο 30', για να έχει το υπέρ του σκορ.
Η τακτική του Χουμπ Στέφενς βγήκε σε μεγάλο βαθμό κυρίως στο πρώτο ημίχρονο που... τρύπησε την άμυνα της Μέταλιστ, αλλά η απειρία των παικτών του ΠΑΟΚ σε ένα τέτοιο παιχνίδι, αλλά και η ετοιμότητα της Μέταλιστ, έχοντας στα πόδια της επίσημα παιχνίδια, έπαιξαν μεγάλο ρόλο στην έκβαση του αγώνα και φανερώθηκε ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο. Το δικό της ρόλο έπαιξε και η άδεια Τούμπα, καθώς φάνηκε ότι ήταν απαραίτητη σε κάποιες στιγμές.
Με διάταξη 4-4-2 παρέταξε τον ΠΑΟΚ ο Χουμπ Στέφενς. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Χακόμπο, έχοντας μπροστά τους (από αριστερά) προς τα δεξιά) τους Λίνο, Βίτορ, Κατσουράνη, Κίτσιου. Αμυντικά χαφ ήταν ο Τζιόλης με τον Λάζαρ, έχοντας στα δεξιά τον Λούκας, στα αριστερά τον Γεωργιάδη και επιθετικό δίδυμο τους Σαλπιγγίδη και Αθανασιάδη.
Ο αγώνας άρχισε με τη Μέταλιστ στη σέντρα.
Απείλησε από τα στημένα, μπορούσε το γκολ
Στα πρώτα λεπτά του αγώνα ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι θέλει να επιτεθεί από τα πλάγια και κυρίως από τις στημένες φάσεις που κέρδισε.
Στο 2ο λεπτό του αγώνα η Μέταλιστ κέρδισε το πρώτο κόρνερ του αγώνα, αλλά πέρασε ανεκμετάλλευτο, με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να απομακρύνουν. Πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ στο 5', με τον Σαλπιγγίδη να φεύγει από τα δεξιά, να σπάει την μπάλα στον Λούκας, ο οποίος με το αριστερό έκανε το πλασέ στην κίνηση, αλλά η παρέμβαση του Μολέδο έσωσε τη Μέταλιστ.
Στο 7' ο Λούκας εκτέλεσε το φάουλ, αλλά ο Μολέδο και πάλι με πολύ ψηλό άλμα απομάκρυνε την μπάλα προ του Αθανασιάδη. Παρόμοιο φάουλ του Λούκας στο 11', η μπάλα καταλήγει στα χέρια του Ντισλένκοβιτς.
Σέντρα "ξυράφι" του Λίνο, οι αμυντικοί της Μέταλιστ απομακρύνουν σωτήρια. Μοναδική ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ στο 15', ο Τζιόλης βγάζει εκπληκτική κάθετη πάσα στον Γεωργιάδη, ο παίκτης του ΠΑΟΚ χάνει το κοντρόλ, ανοίγει περισσότερο την μπάλα με αποτέλεσμα ο Ντισλένκοβιτς να βγει γρήγορα και να μπλοκάρει την μπάλα.
Στο 19' ο ΠΑΟΚ και πάλι αναπτύχθηκε από τα πλάγια με τον Αθανασιάδη, ο οποίος έκανε τη σέντρα, ο Λάζαρ προσπάθησε με το στήθος να στρώσει την μπάλα, αλλά δεν το έκανε όπως ήθελε με αποτέλεσμα ο Βιλάγρα να απομακρύνει. Πολύ καλή συνεργασία του ΠΑΟΚ στο 21', ο Λούκας στρώνει στον Τζιόλη, ο οποίος κάνει το σουτ, αλλά η μπάλα κοντράρει στον Μολέδο και καταλήγει κόρνερ. Πολύ καλή σέντρα του ΠΑΟΚ στο 22', ο Ντισλένκοβιτς "διαβάζει" τη φάση και προλαβαίνει τον Αθανασιάδη.
Αυστηρό μονότερμα από τον ΠΑΟΚ
Ο "Δικέφαλος" στο πρώτο 20λεπτο του αγώνα ήταν πολύ καλός τακτικά, έβγαζε πολύ καλές αντεπιθέσεις, δείχνοντας ότι έχει τον έλεγχο του αγώνα, αλλά του έλειπε το γκολ.
Στο 27' ο Σαλπιγγίδης αντίκρισε την κίτρινη κάρτα για δυνατό μαρκάρισμα πάνω στον Αζεβέδο. Στο 30' ο ΠΑΟΚ χάνει μία ακόμη τεράστια ευκαιρία, με τον Λίνο να φεύγει μόνος του από τα πλάγια, να σπάει την μπάλα στον αμαρκάριστο Αθανασιάδη, αλλά τον φορ του ΠΑΟΚ να μην μπορεί να βρει την μπάλα όπως θα ήθελε και να χάνει την πολύτιμη ευκαιρία.
Στο 32' ο Σόουζα δέχθηκε την κίτρινη κάρτα για τράβηγμα πάνω στον Κίτσιου.
Στο 42' η Μέταλιστ κέρδισε το πέναλτι. Ο Σόουζα εκτέλεσε το κόρνερ ο Μολέδο πήρε την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε πρώτα στο έδαφος και στη συνέχεια στο χέρι του Βίτορ. Ο Νέτσιντ από τα 11 βήματα δεν αστόχησε, κάνοντας το 0-1, πάρα την προσπάθεια του Χακόμπο που βρήκε την μπάλα, αλλά δεν κατάφερε να την αποκρούσει.
Ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο μπορεί να τα έχει με την ατυχία του, αλλά και την αστοχία του, καθώς έλεγχε το παιχνίδι, είχε τις μεγαλύτερες ευκαιρίες για να πάρει προβάδισμα ακόμη και με δύο τέρματα, αλλά η ατυχία χτύπησε προς το τέλος του ημιχρόνου με το χέρι του Βίτορ και το γκολ πέναλτι του Νέτσιντ, που έφερε το "Δικέφαλο" πίσω στο σκορ με 0-1.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να μην πραγματοποούν κάποια αλλαγή.
Έχασε ευκαιρίες η Μέταλιστ, χωρίς ψυχολογία ο ΠΑΟΚ
Ο "Δικέφαλος" έδειχνε επηρεασμένος από το γκολ που δέχθηκε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ενώ αντίθετα η ουκρανική ομάδα έμοιαζε πιο απελευθερωμένη.
Καλή ευκαιρία για τη Μέταλιστ στο 50', με το Σόσα να κάνει τη σέντρα, τον Μάρλος να κάνει το σουτ στην κίνηση, αλλά η μπάλα την μπάλα να μη βρίσκει στόχο και να φεύγει άουτ. Μία ακόμη καλή ευκαιρία στο δεύτερο μέρος με τον Έντμαρ να αφήνει όμορφα την μπάλα για τον Μάρλο, αλλά τους παίκτες του ΠΑΟΚ να καταλαβαίνουν την πρόθεση του και να απομακρύνουν.
Στο 53' ο Λούκας εκτέλεσε το κόρνερ, ο Βίτορ πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Ντισλένκοβιτς. Στο 55' αλλαγή για τον ΠΑΟΚ, με τον Ολίσε να παίρνει τη θέση του Λούκας. Τρίτη καλή ευκαιρία μέσα σε λίγα λεπτά δημιούργησε η Μέταλιστ, με τον Σόουζα να περνάει τον Λίνο από αριστερά, να σπάει την μπάλα, αλλά να μη βρίσκει στόχο.
Στο 59' ο Πάπα Γκιουέ δέχθηκε την κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα πάνω στον Γεωργιάδη. Στο 61' καλή πάσα του Ολίσε στον Γεωργιάδη, ο τελευταίος κάνει τη σέντρα, αλλά δε βρίσκει στόχο, με τον Ντισλένκοβιτς να μπλοκάρει την  μπάλα. Στο 62' αλλαγή για τη Μέταλιστ. Στη θέση του Σόουζα ο Μπλάνκο. Στο 66' ο Γεωργιάδης άφησε τη θέση του στον Βούκιτς.
Έπεσε ο ρυθμός, συμβιβάστηκε η Μέταλιστ
Στα πρώτα είκοσι λεπτά του αγώνα έπεσε ο ξέφρενος ρυθμός του πρώτου ημιχρόνου και ειδικά αυτόν που είχε πιάσει ο ΠΑΟΚ. Η ουκρανική ομάδα έδειχνε να μη θέλει άλλο να ρισκάρει, δείχνοντας ικανοποιημένη με το προβάδισμα που είχε.
Στο 72' σε μια ξαφνική αντεπίθεση της Μέταλιστ και βαθιά μπαλιά του Αζεβέδο, ο Νέτσιντ βγήκε μόνος του και αφού πέρασε τον Χακόμπο που είχε βγει μακριά από την εστία του με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΟΚ, κάνοντας το 0-2.
Στο 74' ο Αθανασιάδης δέχθηκε την κίτρινη κάρτα  για μαρκάρισμα πάνω στον Τόρες. Ακόμη μία κίτρινη για τον ΠΑΟΚ, με τον Βίτορ να τη δέχεται στο 76'. Ο ΠΑΟΚ στο 77' έκανε την τελευταία του αλλαγή με τον Αθανασιάδη να αφήνει τη θέση του στον Νέτσιντ. Στο ίδιο λεπτό αλλαγή και για τη Μέταλιστ με τον σκόρερ Ντέβιτς να αφήνει τη θέση του στον Κριστάλντο.
Στο 83' ο Χακόμπο κάνει πολύ καλή απόκρουση στο δυνατό σουτ του Μάρλος μέσα από την περιοχή. Μεγάλη ευκαιρία να μειώσει το σκορ χάνει ο Σαλπιγγίδης στο 88', όταν τον "κεραυνό" του απέκρουσε ο Ντισλένκοβιτς. Αλλαγή για τη Μέταλιστ στις καθυστερήσεις του αγώνα με τον Σόσα να αφήνει τη θέση του στον Κρασνοπόροφ.
Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Κριστάλντο έχασε μεγάλη ευκαιρία να διευρύνει το σκορ, αφού πέρασε τον Χακόμπο, αλλά το πλασέ του χτύπησε στο αριστερό δοκάρι του Χακόμπο.
Η σύνθεση του ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Χακόμπο, Βίτορ, Λίνο, Τζιόλης, Γεωργιάδης (66' Βούκιτς), Λάζαρ, Κατσουράνης, Κίτσιου, Λούκας (54' Ολίσε), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης (77' Νέτσιντ)
Η σύνθεση της Μέταλιστ (Μίρον Μάρκεβιτς): Ντισλένκοβιτς, Βιγιάγκρα, Μολέδο, Αζεβέδο, Γκουγιέ, Εντμαρ, Σόουζα (62' Μπλάνκο), Σόσα (90+ Κρασνοπόροφ), Τόρες, Μάρλος, Ντέβιτς (77' Κριστάλντο)
Ποδόσφαιρο, Champions League

Δεν υπάρχουν σχόλια: