Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Αμετακίνητος ο Σαμαράς στην απόφαση για την ΕΡΤ

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013
Πηγή: Express.gr 
ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΟΣ παραμένει ο Α. Σαμαράς για το «λουκέτο» στην ΕΡΤ, όπως παραμένει και το «αγκάθι» στις σχέσεις με τους άλλους δύο πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση, οι οποίοι... ζήτησαν τριμερή συνάντηση με τον πρωθυπουργό απαιτώντας να μείνει ανοικτή η ΕΡΤ. Ο πρωθυπουργός απέφυγε να απαντήσει από το βήμα του ΕΒΕΑ στο κοινό αίτημα του Ευ. Βενιζέλου και του Φ. Κουβέλη να γίνει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ωστόσο κυβερνητικές πηγές σχολίαζαν με νόημα: «Λες και δεν έγινε συνάντηση των πολιτικών αρχηγών την Κυριακή…». Στην ομιλία του, ο κ. Σαμαράς μεταξύ άλλων έκανε λόγο για «αμαρτωλή ΕΡΤ», που ήταν το σύμβολο της σπατάλης και της αδιαφάνειας και στη θέση της οποίας θα δημιουργεί ένας νέος, υγιής οργανισμός.

«Δεν κλείνουμε την ΕΡΤ. Τώρα θα αποκτήσουμε πραγματικά δημόσια τηλεόραση» τόνισε με νόημα. Παρομοίασε, μάλιστα, την Ελλάδα με «Jurassic Park, όπου κυριαρχούν οι δεινόσαυροι απαρχαιωμένων ιδεοληψιών», προσθέτοντας ότι «τις τελευταίες μέρες βλέπουμε τους σπασμούς ενός καθεστώτος που καταρρέει…», σχολιάζοντας αρνητικά τις απεργίες στα ΜΜΕ. Νωρίτερα, ο Ευ. Βενιζέλος και ο Φ. Κουβέλης, μετά από συνάντηση μιάμισης ώρας στη Βουλή, απηύθυναν από κοινού πρόσκληση στον πρωθυπουργό να πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντηση, ζητώντας παράλληλα ο εξορθολογισμός της ΕΡΤ να γίνει με ανοικτή τη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στις δηλώσεις του τόνισε πως οι εξελίξεις στην ΕΡΤ θέτουν πρόβλημα θεσμικής λειτουργίας, υπογραμμίζοντας πως υπάρχει ανάγκη επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας της τρικομματικής κυβέρνησης. Απηύθυνε πρόσκληση για συνάντηση με τον πρωθυπουργό προκειμένου να γίνει συζήτηση με καλόπιστο και υπεύθυνο τρόπο.

Πρόσθεσε, μάλιστα, πως κανείς δεν θέλει να διαταραχθεί η πορεία της χώρας και ότι το ΠΑΣΟΚ θέλει μία ριζική μεταρρύθμιση για την ΕΡΤ, που να είναι συμφωνημένη και ψηφισμένη από τη Βουλή, με την ΕΡΤ να λειτουργεί. Προηγουμένως, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είχε απευθύνει κι εκείνος πρόσκληση να υπάρξει τριμερή συνάντηση με τον πρωθυπουργό για την εξεύρεση κοινού πολιτικού τόπου. Επισήμανε ακόμη πως είναι απαράδεκτο να είναι κλειστή η ΕΡΤ, υπογραμμίζοντας ότι έχει ανάγκη εξορθολογισμού, αλλά πρέπει να γίνει με την ΕΡΤ ανοικτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: