Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Συνάντηση των βουλευτών Πιερίας, Πέλλας και Ημαθίας με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Τσαυτάρη Συστήνεται Επιτροπή για να διερευνήσουν το ζημιογόνο αίτιο που προκάλεσε την ακαρπία στις καλλιέργειες


Παρασκευή 31 Μαίου 2013 Τοπικά
Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας και την έκδοση του πορίσματος θα διερευνηθεί η δυνατότητα αποζημίωσης των αγροτών
Συνάντηση εργασίας με τον υπουργό Αγροτικής ....
Ανάπτυξης Αθ. Τσαυτάρη, είχαν χθες στο υπουργείο οι βουλευτές Πιερίας, Πέλλας και Ημαθίας προκειμένου να συζητήσουν το μείζον πρόβλημα που προέκυψε σε καλλιέργειες οπορωφόρων και άλλων καλλιεργειών από την ακαρπία.

Στη σύσκεψη μετείχαν ακόμη ο αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μ. Χαρακόπουλος, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Βασίλης Έξαρχος, ο Αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Αργύρης Μποτός καθώς και ο ΓΓ του υπουργείου κ. Μόσχος Κορασίδης.

Οι βουλευτές αφού εξέθεσαν το πρόβλημα και την έκταση που έλαβε η ακαρπία στη φετινή παραγωγή, συζήτησαν τη δυνατότητα αποζημίωσης των παραγωγών, σημειώνοντας τη δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει, σε μια ιδιαίτερη κρίσιμη οικονομική συγκυρία καθώς και τη σημαντική απώλεια στο αγροτικό τους εισόδημα.

Ο κ. Τσαυτάρης δεσμεύθηκε για την σύσταση εντός τριών ημερών Επιτροπής στην οποία θα μετέχουν επιστήμονες του Γεωπονικού Πανεπιστημίου καθώς και γεωπόνοι του ΕΛΓΑ οι οποίοι θα κληθούν να διερευνήσουν το ζημιογόνο αίτιο που προκάλεσε την ακαρπία στις καλλιέργειες.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής και την έκδοση του πορίσματος θα διερευνηθεί η δυνατότητα αποζημίωσης των αγροτών από το άρθρο 5 του Κανονισμού του ΕΛΓΑ και σε αυτή την περίπτωση ο ΕΛΓΑ θα προχωρήσει στην αναγγελία ζημίας και προθεσμία κατάθεσης αιτήσεων από τους αγρότες, ώστε να γίνει η καταγραφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: