Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Ο Παππάς που ήθελε να γίνει... Αγιατολάχ



ΒΗΜΑτοδότης
Παρασκευή 31 Μαίου 2013
Ηθελα να αρχίσω με τις σκηνές απείρου κάλλους που σημειώθηκαν στην (κατά τα άλλα σοβαρή) Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, με τον κ. Χρ. Παππά να ζητεί να γίνεται έλεγχος... αλκοτέστ στους βουλευτές, αλλά την παράσταση να κλέβει - πώς να το κάνουμε - ο εκ Θεσσαλονίκης βουλευτής της Χρυσής Αυγής, πρώην υπάλληλος του Δήμου Θεσσαλονίκης και πρώην πορτιέρης σε νυχτερινά κέντρα κ. Αντ. Γρέγος.
Του έφυγε το βλήμα
Ο κ. Γρέγος είναι ένας από τους 15 βουλευτές της Χρυσής Αυγής που οπλοφορεί και κυκλοφορεί. Μόνο τρεις βουλευτές της δεν οπλοφορούν, ανάμεσα στους οποίους και ο «αρχηγός» κ. Ν. Μιχαλολιάκος (φωτογραφία δεξιά). Ο κ. Γρέγος έχει πάντοτε μαζί του το πιστόλι του, ακόμη και όταν ταξιδεύει αεροπορικώς στη Θεσσαλονίκη. Στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» τού ζητήθηκε να αφήσει το πιστόλι, να το παραδώσουν στον πιλότο και όταν με το καλό φθάσουν στη Θεσσαλονίκη να του το επιστρέψουν (όπως προβλέπεται από τους κανονισμούς αεροδρομίων). Ελα όμως που την ώρα που το έβγαζε από τη μέση του το πιστόλι εκπυρσοκρότησε, η σφαίρα σφηνώθηκε στο πάτωμα και από θαύμα δεν τραυματίστηκε κανένας... Και ξέρετε, όπως μου διηγήθηκαν, πώς δικαιολογήθηκε ο (κουμπουροφόρος) βουλευτής της Χρυσής Αυγής; «Νόμιζα ότι ήταν άδειο...».
nnn
Αλλά ας γυρίσουμε στη Διάσκεψη των Προέδρων, με τον χρυσαυγίτη κ. Παππά να υποβάλλει πρόταση να γίνεται αλκοτέστ στους βουλευτές προτού εισέλθουν στο Κοινοβούλιο και τα εκπαιδευμένα σκυλιά της Αστυνομίας να ερευνούν τους βουλευτές αν κουβαλούν πάνω τους ναρκωτικά. Και έγινε, όπως αντιλαμβάνεστε, το έλα να δεις. Να σημειώσω εδώ ότι ο κ. Παππάς δεν ζήτησε να υπάρξει και έλεγχος αν βουλευτές λαμβάνουν ή όχι... αναβολικά, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία που θα μας απασχολήσει προσεχώς.
«Μετρητές βλακείας»

Το περίεργο είναι ότι οι βουλευτές που παρίσταντο στη Διάσκεψη δεν επιτέθηκαν εναντίον του Παππά για την πρότασή του αυτή, αλλά επιτέθηκαν αρχικώς στον προεδρεύοντα κ. Ι. Τραγάκη που δεν τον διέκοψε και τον άφηνε να ομιλεί και να λέει τέτοια πράγματα. Ο κ. Λ. Γρηγοράκος (του ΠαΣοΚ) ήταν ο πρώτος που αντέδρασε με τη φράση «αυτός είναι ντροπή της Βουλής» και δείχνοντας τον κ. Παππά, ο οποίος ζήτησε προστασία από τον προεδρεύοντα λέγοντας στον βουλευτή του ΠαΣοΚ να τον προσφωνεί στον πληθυντικό: «Για μένα είσαι Αυτός» ήταν η απάντηση του κ. Γρηγοράκου. Ο κ. Οικονόμου της ΔΗΜΑΡ πήρε εν συνεχεία τη σκυτάλη λέγοντας «σε λίγο θα μας επιβάλουν εδώ μέσα και τη Σαρία», ενώ ο κ. Παφίλης του ΚΚΕ είπε «θα μας φέρουν και τον Χομεϊνί» και γενικά δημιουργήθηκε ένα κομφούζιο.
nnn
Υπήρξαν όμως και αντιδράσεις και εκτός Διάσκεψης των Προέδρων, με την κυρία Φωτεινή Πιπιλή (για την οποία πολλές φορές οι χρυσαυγίτες άφησαν υπονοούμενα περί...«πιωμένης» κ.τ.λ.) να λέει ότι θα πρέπει να μπουν, και άμεσα μάλιστα, ειδικά μηχανήματα στις εισόδους της Βουλής, κάτι σαν «μετρητές βλακείας» για να μετρούν το... IQ των βουλευτών κυρίως της Χρυσής Αυγής. Θα χτυπούσαν, λέει, κόκκινο, τα μηχανήματα αυτά.
Ολοκαύτωμα εγκεφάλου

Και ο «αρχηγός» κ. Ν. Μιχαλολιάκος δεν αντέδρασε; Δεν γνωρίζω ποια ήταν η αντίδρασή του για το πιστόλι του κ. Γρέγου που εκπυρσοκρότησε στο αεροδρόμιο ούτε για την πρόταση του κ. Παππά, αλλά γνωρίζω ότι εμφανίστηκε και πάλι στην τηλεόραση του Kontra και αναφέρθηκε στο Ολοκαύτωμα. Ανάμεσα στα άλλα που είπε, αμφισβήτησε ότι έγινε Ολοκαύτωμα, αφού, όπως εξήγησε, ο αριθμός των εβραίων ήταν μεγαλύτερος στο τέλος του πολέμου παρά στην αρχή, προσθέτοντας ότι Ολοκαύτωμα σημαίνει εξόντωση ενός ολόκληρου λαού, κάτι που δεν συνέβη με τους εβραίους. Παραδέχθηκε όμως διωγμό των εβραίων της Θεσσαλονίκης, αλλά είπε ότι έγιναν εγκλήματα πολέμου και από τους Συμμάχους στη Χιροσίμα και από τον Στάλιν εναντίον των Γερμανών.
nnn
Ο βουλευτής της ΝΔ κ. Ιορδάνης (Δάνης) Τζαμτζής εμφανίστηκε εμφανώς οργισμένος στο Εντευκτήριο Βουλευτών, λόγω του ότι άγνωστοι, όπως είπε, έκλεψαν τέσσερα μεγάλα καντήλια από τον τάφο του πατέρα του: «Κλέβουν συνέχεια καντήλια τελευταίως από τα νεκροταφεία» έλεγε, την ώρα που γινόταν γνωστό ότι ο Δήμος Ζωγράφου προσέλαβε ιδιωτική αστυνομία για να φρουρεί το κοιμητήριο, αφού οι κλοπές σε αυτό έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο. Και θα πείτε: Τι τα κάνουν τα καντήλια; Τα πουλάνε για χαλκό ή για σίδερο, είναι η απάντηση. Πρόσθεσε επίσης ότι άγνωστοι κλέβουν ασύστολα και τους μετασχηματιστές της ΔΕΗ και ότι κατέθεσε μάλιστα σχετική ερώτηση στη Βουλή.

nnn

Ο Βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής  κ. Ι. Μιχελάκης  ανήρτησε στις σελίδες του στο facebook και στο twitter το παρακάτω κείμενο, με αφορμή τις θέσεις της κυρίας Μαρίας Ρεπούση για την αμφισβήτηση της γενοκτονίας του ελληνισμού του Πόντου και της Μικράς Ασίας: Τίτλος:  « Η …αβάσταχτη ιστορική ελαφρότητα της κυρίας Ρεπούση».

***

«Για να ξεπαστρέψεις ένα λαό, του αφαιρείς πρώτα τη μνήμη. Καταστρέφεις τα βιβλία του, τον πολιτισμό του, την ιστορία του. Και κάποιος άλλος του γράφει βιβλία, του δίνει πολιτισμό και επινοεί για λογαριασμό του άλλη ιστορία. Έπειτα, ο λαός αρχίζει σιγά σιγά να ξεχνά ποιος είναι και ποιος ήταν. Ακόμη πιο γρήγορα θα τον ξεχάσει ο κόσμος γύρω του».  Αυτά έγραφε ο Μίλαν Κούντερα στο «Βιβλίο του γέλιου και της λήθης» το 1978, με σκοπό να αφυπνίσει τους συμπατριώτες του. Εκείνοι αφυπνίστηκαν! Η κυρία Ρεπούση ; Σημείωσε ο κ. Μιχελάκης

***

Τελικά δεν μπορεί διαφορετικά να εξηγηθεί. Αυτή η μαγνητική καταιγίδα που ήρθε από το διάστημα πρέπει να επηρέασε ορισμένους δημάρχους, στο συνέδριο τους που διεξάγεται στο Γιάννενα. Γιατί δεν είναι συνηθισμένο θέαμα ένας δήμαρχος να ανεβαίνει σε μία καρέκλα, να χαιρετάει στρατιωτικά, να διαμαρτύρεται για χίλια δύο πράγματα και από κάτω οι συνάδελφοί του να του φωνάζουν εν χορώ : «τώρα που ανέβηκες στην καρέκλα χόρεψέ μας και ένα τσιφτετέλι».

***
 Όλα άρχισαν όταν ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ευ. Στυλιανίδης μιλούσε για τα οικονομικά των δήμων κάτι που εξόργισε τον δήμαρχο Σαρωνικού κ. Π. Φιλίππου, ο οποίος φώναξε «όλα λόγια είσαι, μας παίρνεις περισσότερα απ΄ότι μας δίνει», κάτι που επίσης εξόργισε τον υπουργό ο οποίος του φώναξε: «Σου έχω δέκα εκατ. ευρώ έξω από την πόρτα σου και δεν πας να τα πάρεις». Ο κ. Φιλίππου (που ο κ. Στυλιανίδης λέει ότι ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ) ανέβηκε αμέσως στην καρέκλα και μόλις τον είδε ο δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης του είπε: «Άλλαξε Πέτρο, τώρα και την λάμπα»

Δεν υπάρχουν σχόλια: