Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Αλλού στοχεύουν τα περί απαγόρευσης της Χρυσής Αυγής Υποκρισία και φαρισαϊσμός από το Συμβούλιο της Ευρώπης, που με έκθεσή του ανοίγει επικίνδυνους δρόμους

http://www.rizospastis.gr/wwwengine/images/rizospastis_plain_mini.gif 
Τετάρτη 17 Απριλίου 2013
Επιβολή κυρώσεων στη Χρυσή Αυγή, ακόμη και απαγόρευση της νεοναζιστικής οργάνωσης, συστήνει ο επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Νιλς Μούιζνιεκς. Οι προτάσεις τους μόνο αθώες δεν είναι, καθώς γέννημα του συστήματός τους είναι οι νεοναζί και όπλο στο τσάκισμα του λαού. Κατά... συνέπεια, τα σχέδια οργανισμών του συστήματος περί απαγορεύσεων και κυρώσεων αλλού στοχεύουν. Πολύ περισσότερο όταν εκπορεύονται από το Συμβούλιο της Ευρώπης, που πρωτοστάτησε στην εξίσωση κομμουνισμού - ναζισμού με το διαβόητο αντικομμουνιστικό μνημόνιο. Στην έκθεση, που δημοσιοποιήθηκε χτες, ο επίτροπος σημειώνει ότι η οργάνωση έχει ρατσιστική, αντισημιτική και ομοφοβική ρητορική και ότι μέλη και υποστηρικτές της συμμετείχαν σε επιθέσεις κατά μεταναστών. Υποστηρίζει πως σε πολιτικές οργανώσεις όπως η Χρυσή Αυγή, που εμπλέκονται σε εγκλήματα, θα πρέπει να επιτρέπεται να επιβληθούν αποτελεσματικές κυρώσεις ή η απαγόρευσή τους.
Υπογραμμίζει ακόμα την ανάγκη να καταπολεμηθεί η ατιμωρησία των δραστών εγκλημάτων μίσους και εκφράζει την απογοήτευσή του ότι ελάχιστοι οδηγούνται στη Δικαιοσύνη και ακόμη λιγότεροι τιμωρούνται. Στην έκθεσή του, ο επίτροπος προτείνει επίσης διάφορες φόρμουλες για την απαγόρευση της Χρυσής Αυγής και παραπέμπει σε προηγούμενη απαγόρευση του κόμματος «Τυραννοκτόνοι» από τον Αρειο Πάγο, τον Απρίλη του 2012.
Παρακάτω, στην ενότητα «Ο ρόλος και οι ευθύνες των πολιτικών θεσμών», ο επίτροπος χύνει προκλητικά κροκοδείλια δάκρυα για τους μετανάστες, τους οποίους εξοντώνει η πολιτική της ΕΕ και των αστικών κυβερνήσεων. Αναφέρεται σε δηλώσεις των Σαμαρά και Δένδια, γράφοντας χαρακτηριστικά:
«Ο επίτροπος λυπάται πολύ που στην ελληνική πολιτική έχει χρησιμοποιηθεί συχνά γλώσσα που στιγματίζει μετανάστες, ακόμη και από πολιτικούς υψηλού επιπέδου. Για παράδειγμα, τον Νοέμβριο 2012 ο πρωθυπουργός μίλησε δημόσια για μια "ανακατάληψη" που είναι σε εξέλιξη από τις ελληνικές αρχές των κέντρων των πόλεων που είχαν "καταληφθεί" από παράνομους μετανάστες και είχαν παραδοθεί στις "παράνομες δραστηριότητές" τους.
Νωρίτερα, τον Σεπτέμβριο 2012, αναφέρθηκε ευρύτατα ότι με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού θα υπάρξει ένας νέος νόμος που θα αναγνωρίζει το καθεστώς της παράνομης μετανάστευσης ως επιβαρυντική περίσταση στη διάπραξη ποινικών αδικημάτων (...) Εάν ψηφιστεί, θα πρόκειται για μια διάταξη που προωθεί προφανώς τις διακρίσεις κατά παράβαση διεθνών και εθνικών προτύπων για τα δικαιώματα του ανθρώπου.
(...) Ο όρος "βόμβα" χρησιμοποιήθηκε επίσης δημοσίως τον Ιούλιο 2012 από τον ίδιο υπουργό όταν αναφέρθηκε στο κέντρο της Αθήνας όπου πολλοί παράτυποι μετανάστες και αιτούντες άσυλο συχνά ενοικιάζουν και κατοικούν σε υπερπλήρη διαμερίσματα με απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης, στερούμενοι οποιασδήποτε δημόσιας υπηρεσίας κοινωνικής πρόνοιας. Δύο ημέρες αργότερα στον ιστότοπό της, η "Χρυσή Αυγή" αναφέρθηκε στη δήλωση του υπουργού κ. Δένδια ως "δικαίωση των θέσεων" του κόμματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: