Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Τρόικα προς Α. Σαμαρά: "Διώξτε τον κ. Μανιτάκη" - Τη δυσαρέσκειά τους εκφράζουν πιεστικά οι πιστωτές για την αδράνεια του υπουργού Εσωτερικών της ΔΗΜΑΡ ως προς τις απολύσεις στο Δημόσιο

http://www.newmoney.gr/sites/default/files/styles/full-width/public/manitakis.jpg 
Δευτέρα 01 Απριλίου 2013
Θέμα άμεσης αποχώρησης του υπουργού Εσωτερικών Αντώνη Μανιτάκη από την κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει η τρόικα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες.
Όπως πληροφορείται το newmoney.gr, οι κ. Τόμσεν, Μαζούχ , Μόρς  και Τράα δεν είναι καθόλου...
ικανοποιημένοι από τη στάση που εχει κρατήσει ο υπουργός της ΔΗΜΑΡ τους τελευταίους μήνες, όσον αφορά στη μνημονιακή δέσμευση των απολύσεων ή «έξοδο για σημαντικό μέρος» των 25.000 υπαλλήλων του Δημοσίου που πρόκειται να τεθούν σε διαθεσιμότητα εντός του έτους.
Σε κατ' ιδίαν συζήτηση του ένος εκ των επικεφαλής της τρόικας, λέει χαρακτηριστικά "θα θέσουμε στον πρωθυπουργό κ. Σαμαρά θέμα αποχώρησης του κ. Μανιτάκη. Δεν γίνεται ένας υπουργός να μην τηρεί τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα μέσω του μνημονίου" εξηγεί χαρακτηριστικά.
"Ούτε όλοι οι επίορκοι υπάλληλοι εχουν φύγει. Αυτό το οποίο κάνουν τα στελέχη του υπουργείου σε όλες τις συναντήσεις μας είναι ότι οι δεσμεύσεις θα υλοποιηθούν", λένε τα ίδια στελέχη της τρόικας μειδιώντας 'οταν αναφέρονται σε αυτό.
"Η μόνιμη επωδός τους είναι οτι «Θα είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας , αλλά συνεχώς αργούν να εφαρμόσουν τα όσα έχει υποσχεθεί η ελληνική κυβέρνηση" τονίζουν χαρακτηριστικά.
Υπενθυμίζεται ότι εδώ και πολλούς μήνες αρμόδιοι παράγοντες του Υπουργειου Εσωτερικών επισημαίνουν ότι αν χρειαστεί να οδηγηθεί προσωπικό σε υποχρεωτική έξοδο, αυτό θα γίνει «με αξιολογικούς όρους, και αφορά επίορκους και ακατάλληλους υπαλλήλους», χωρίς όμως να γίνει εώς τώρα κάτι ουσιαστικό .
Ο κ. Μανιτάκης στην τελευταία επίσκεψη της τρόικας διαβεβαίωσε τους επικεφαλής της ότι το θεσμικό πλαίσιο της διαθεσιμότητας είναι νομικά «καλυμμένο», ώστε να μην επαναληφθεί το φαινόμενο της εφεδρείας στην οποία με δικαστικές αποφάσεις σημαντικός αριθμός υπαλλήλων επέστρεψε στις θέσεις του.
Σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες μέχρι τον Ιούνιο θα πρέπει να έχει σχεδιαστεί η διαθεσιμότητα για τους πρώτους 12.500 υπαλλήλους.

Πηγή:  http://www.newmoney.gr - Του Γιώργου Ι. Δημητρομανωλάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: