Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ Β.ΠΟΛΥΖΟ, Κ. ΔΑΝΙΗΛΙΔΗ Με την επέμβαση της αστυνομίας σταμάτησε το «άνοιγμα» των διοδίων στο Αιγίνιο - ΒΙΝΤΕΟ

Δευτέρα 01 Απριλίου 2013 

Με την επέμβαση των δυνάμεων της αστυνομίας τερματίστηκε για μια ακόμη φορά η «απελευθέρωση» των διοδίων του Αιγινίου από πολίτες και αιρετούς του δήμου Πύδνας-Κολινδρού. Μάλιστα, οι Βαγγέλης Πολύζος και Κώστας Δανιηλίδης προσήχθησαν και κρατήθηκαν για μικρό χρονικό...
διάστημα, υπό τις αποδοκιμασίες του συγκεντρωμένου πλήθους, ώσπου τελικά να αφεθούν ελεύθεροι.
Λίγο ο καιρός, λίγο οι κλήσεις σε απολογία από την Ασφάλεια Κατερίνης τις προηγούμενες μέρες, είχαν ως αποτέλεσμα να μειωθεί ο αριθμός των πολιτών που διαδήλωσαν ενάντια στα διόδια χθες. Παρά τη μειωμένη δύναμή τους, οι διαδηλωτές αποφάσισαν να προχωρήσουν στο άνοιγμα των διοδίων, κάτι που έγινε για μια ώρα σχεδόν.
Πάντως, ένα ακόμα σημείο που αξίζει αναφοράς ήταν ότι χθες υπήρχε και ένα κοινό σημείο μεταξύ της εταιρείας και των διαδηλωτών. Όλοι συμφωνούν στην αναγκαιότητα να μείνει κλειστή η γέφυρα του Αιγινίου, εφόσον διαγνώστηκε πρόβλημα. Πλέον, η μελέτη από πλευράς των τεχνικών εξειδικεύεται και θα χρειαστεί διάστημα μια εβδομάδας περίπου ώστε να προκριθεί η καταλληλότερη λύση.
Πάντως, άσχετα με το ότι προβλέπεται η αλλαγή του κόμβου σε ημί-κομβο, θα γίνουν εργασίες το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ώστε να δοθεί το συντομότερο δυνατό στην κυκλοφορία. Μάλιστα, αναμένεται και επίσημη ενημέρωση από την εταιρεία, μόλις υπάρξουν νεώτερα από τους τεχνικούς.

Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΟΛΥΖΟΣ
Για τις κλήσεις από την ασφάλεια και την κινητοποίηση
«Αυτή η κινητοποίηση προγραμματίστηκε σήμερα γιατί υπήρχε πρόβλεψη ότι δεν θα βρέχει. Ούτως ή άλλως δεν έχουν σταματήσει οι κινητοποιήσεις, θα μαζευόμαστε και θα ελευθερώνουμε τα διόδια. Όσον αφορά τις διώξεις και τις κλήσεις που έγιναν τις τελευταίες ημέρες, η εισαγγελέας επέστρεψε την δικογραφία στην Ασφάλεια Κατερίνης για τους 11 που δεν έχουν συλληφθεί, για να γίνει προκαταρκτική εξέταση. 
Εκδόθηκαν άλλες 14 κλήσεις επίσης για προκαταρκτική για τα γεγονότα, συν εμένα και τον κ. Λαγδάρη, που μας κατηγορούν ευθέως για παρακώλυση συγκοινωνιών. Συνολικά είναι 27 άτομα. Εκτός από αυτούς που πήγαν ήδη στο αυτόφωρο και αθωώθηκαν, θα ακολουθήσουν και κάποιοι ακόμα. Έγινε για εκφοβισμό, για να μην υπάρχει συμμετοχή στην κινητοποίηση».
Για το κλείσιμο της γέφυρας
«Η κινητοποίηση δεν συνδέεται με το κλείσιμο της γέφυρας. Η γαλλική εταιρεία που έχει την ευθύνη ερευνά όλες τις γέφυρες και ειδικά αυτές που είναι κάποιας ηλικίας. Αυτή εδώ είναι από την χούντα και έχει πρόβλημα στατικής ικανότητας. Στο πλαίσιο αυτό διατάχθηκε να γίνει συντήρηση της γέφυρας. 
Αν δεν λειτουργεί η γέφυρα, η εταιρεία έχει μεγαλύτερη ζημία από εμάς. Ωστόσο, έτσι αναδεικνύεται το ζήτημα του ότι δεν υπάρχει παράπλευρο δίκτυο.ΠΗΓΗ:ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ
Δείτε videos από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: