Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Αναστάτωση και πάλι στα διόδια Γκρέμισαν την παράγκα του Δήμου στα Διόδια Αιγινίου


Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013 Τοπικά
- Για "έσχατο αυταρχισμό" κάνει λόγο η Επιτροπή Αγώνα για την κατάργηση των διοδίων Αιγινίου
- "Η υπομονή της Εταιρείας έχει εξαντληθεί" ανέφερε σε δηλώσεις της η υπεύθυνη επικοινωνίας της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Ειρήνη Ζαβρίδου
Ενώ οι κινητοποιήσεις και η ...
καθημερινή παρουσία του κόσμου στα Διόδια συνεχίζονται η εταιρεία χθες το πρωί κατεδάφισε την παράγκα που είχε στήσει ο Δήμος για προστασία των πολιτών από βροχή και κρύο.
Σ' αυτήν την αυθαίρετη και προκλητική ενέργεια της "Αιγαίον Α.Ε." παρενέβη αμέσως ο Δήμος και με επικεφαλής τον Δήμαρχο σταμάτησαν τις εργασίες αποξήλωσης, απαίτησαν άμεσα την αποκατάσταση της κατασκευής και με το συγκεντρωμένο πλήθος "άνοιξαν" τα Διόδια.
Η Εταιρεία υποσχέθηκε ότι θα επανακατασκευάσει την πρόχειρη παράγκα, όμως ο Δήμος κινείται ήδη νομικά κατά παντός υπευθύνου για την ενέργεια αυτή, που εκτός των άλλων δείχνει αποικιοκρατική αντίληψη και έλλειψη σεβασμού προς τον Δήμο και τον λαό της Πιερίας.
Η Επιτροπή Αγώνα για την κατάργηση των διοδίων Αιγινίου Δήμου Πύδνας - Κολινδρού καλεί τους πολίτες να συνεχίσουν και να εντείνουν τον αγώνα. "Ούτε ο αυταρχισμός θα περάσει, ούτε τα Διόδια Αιγινίου θα συνεχίσουν να λειτουργούν" αναφέρει χαρακτηριστικά σε επιστολή της.
"Η υπομονή έχει εξαντληθεί"
"Η υπομονή της Εταιρείας έχει εξαντληθεί" ανέφερε σε δηλώσεις της η υπεύθυνη επικοινωνίας της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου κ. Ειρήνη Ζαβρίδου ξεκαθαρίζοντας ότι η παραχωρησιούχος δεν πρόκειται να ανεχθεί άλλες ενέργειες που θα θέτουν, όπως είπε, σε κίνδυνο την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών. Όπως είπε, υπάρχει θέμα ασφάλειας όταν τόσο κοντά στον αυτοκινητόδρομο υπάρχουν τέτοιες κατασκευές αμφιβόλου σταθερότητας.
"Έρχεται τριήμερο και η κίνηση θα είναι αυξημένη. Τι θα γίνει αν φυσήξει ένας αέρας και αυτές οι αυτοσχέδιες κατασκευές, ξεκολλήσουν και προκαλέσουν ατύχημα ή τραυματισμό; Προφανώς και τότε θα φταίει η Εταιρεία",  ανέφερε η εκπρόσωπος της εταιρείας διαμηνύοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι η υπομονή που επέδειξε η εταιρεία στο θέμα των κινητοποιήσεων, δεν πρόκειται να συνεχιστεί επ' αόριστον.
"Οι τοπικοί άρχοντες έχουν κάνει άπειρες συζητήσεις και ήδη έχει συμφωνηθεί ακόμη πιο βελτιωμένο πακέτο από αυτό που αρχικά έχει ανακοινωθεί , το οποίο μειώνει το τέλος κάτω από 2,40" πρόσθεσε η κ. Ζαβρίδου αναρωτώμενη για πιο λόγο δεν ικανοποιεί ούτε αυτό.
Σημείωσε ακόμη ότι το να κατεβάσουν τα πανό και να απομακρύνουν τα παραπήγματα αλλά και το εικονικό φέρετρο που είχαν στήσει το προηγούμενο διάστημα οι διαδηλωτές, δεν είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που κάνουν καθημερινά οι υπάλληλοι της εταιρείας εφαρμόζοντας τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
"Όπως κατεβάζουμε τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες σε όλο το μήκος του αυτοκινητόδρομου, κάναμε το ίδιο και με τα πανό διαμαρτυρίας στα διόδια. Με τη διαφορά ότι στην προκειμένη περίπτωση τα ανεχθήκαμε για περισσότερο από 1,5 μήνα" ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: