Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Ρίχνει «λάδι στη φωτιά»

Πέμπτη 14 Μάρτιος 2013 

   Ρίχνει «λάδι στη φωτιά»
Η υπομονή της Αιγαίο εξαντλήθηκε, δηλώνουν εκπρόσωποι της Εταιρείας

Μετά από δύο μήνες η Αιγαίο, αποφάσισε για «την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών» ότι...
έπρεπε να απομακρύνει πανό και παραπήγματα της Επιτροπής Αγώνα που είχαν στηθεί πέριξ των διοδίων του Αιγινίου, προκαλώντας νέες εντάσεις!
«Ανοχή τέλος» διαμηνύει η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου που κατέβασε χθες το πρωί τα πανό διαμαρτυρίας και τα παραπήγματα από το σταθμό διοδίων του Αιγινίου, προκαλώντας νέα κινητοποίηση των πολιτών
Ένταση προκλήθηκε χθες νωρίς το πρωί στο σταθμό διοδίων του Αιγινίου όταν υπάλληλοι της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ξήλωσαν τα παραπήγματα και κατέβασαν τα πανό που είχε στημένα τους τελευταίους δύο μήνες η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα κατά των διοδίων. Η πληροφορία έφτασε στο Αιγίνιο από διερχόμενο οδηγό ο οποίος ενημέρωσε άμεσα τη δημοτική αρχή. Λίγη ώρα αργότερα κατέφθασαν στο σημείο ο δήμαρχος Πύδνας- Κολινδρού με δημοτικούς συμβούλους, καταστηματάρχες και δημότες της περιοχής οι οποίοι κατέλαβαν το σταθμό και σήκωσαν τις μπάρες επιτρέποντας τους διερχόμενους οδηγούς να περνούν χωρίς να πληρώνουν, για περισσότερες από δύο ώρες (9 με 11 π.μ), αντιδρώντας στην ενέργεια της Εταιρείας. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και τα μέλη του Συλλόγου Απόστρατων Αξιωματικών του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας που τυχαίως περνούσαν εκείνη την ώρα, καθώς μετέβαιναν στη Θεσσαλονίκη για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Ένωσης Απόστρατων.
Τα ξηλωμένα πανό και τα παραπήγματα φορτώθηκαν σε φορτηγό της Εταιρείας προκειμένου να μεταφερθούν στην Λεπτοκαρυά (στα γραφεία της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου), όμως λίγη ώρα αργότερα οι υπάλληλοι τα επέστρεψαν πίσω στα διόδια για να τα παραλάβει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα.
«Η υπομονή της Εταιρείας έχει εξαντληθεί» ανέφερε σε δηλώσεις της η υπεύθυνη επικοινωνίας της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου κ. Ειρήνη Ζαβρίδου ξεκαθαρίζοντας ότι η παραχωρησιούχος δεν πρόκειται να ανεχθεί άλλες ενέργειες που θα θέτουν, όπως είπε, σε κίνδυνο την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών. Όπως είπε, υπάρχει θέμα ασφάλειας όταν τόσο κοντά στον αυτοκινητόδρομο υπάρχουν τέτοιες κατασκευές αμφιβόλου σταθερότητας. «Έρχεται τριήμερο και η κίνηση θα είναι αυξημένη. Τι θα γίνει αν φυσήξει ένας αέρας και αυτές οι αυτοσχέδιες κατασκευές, ξεκολλήσουν και προκαλέσουν ατύχημα ή τραυματισμό; Προφανώς και τότε θα φταίει η Εταιρεία», ανέφερε η εκπρόσωπος της εταιρείας διαμηνύοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι η υπομονή που επέδειξε η εταιρεία στο θέμα των κινητοποιήσεων, δεν πρόκειται να συνεχιστεί επ’ αόριστον. «Οι τοπικοί άρχοντες έχουν κάνει άπειρες συζητήσεις και ήδη έχει συμφωνηθεί ακόμη πιο βελτιωμένο πακέτο από αυτό που αρχικά έχει ανακοινωθεί , το οποίο μειώνει το τέλος κάτω από 2,40» πρόσθεσε η κ. Ζαβρίδου αναρωτώμενη για πιο λόγο δεν ικανοποιεί ούτε αυτό.
Σημείωσε ακόμη ότι το να κατεβάσουν τα πανό και να απομακρύνουν τα παραπήγματα αλλά και το εικονικό φέρετρο που είχαν στήσει το προηγούμενο διάστημα οι διαδηλωτές, δεν είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που κάνουν καθημερινά οι υπάλληλοι της εταιρείας εφαρμόζοντας τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. «Όπως κατεβάζουμε τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες σε όλο το μήκος του αυτοκινητόδρομου, κάναμε το ίδιο και με τα πανό διαμαρτυρίας στα διόδια. Με τη διαφορά ότι στην προκειμένη περίπτωση τα ανεχθήκαμε για περισσότερο από 1,5 μήνα» ανέφερε.
Η εξέλιξη αυτή, όπως όλα δείχνουν, φαίνεται να οδηγεί σε νέα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων καθώς συζητείται το ενδεχόμενο να υπάρξει νέα δυναμική κινητοποίηση ανήμερα, την Καθαρά Δευτέρα.
Δημοσιεύτηκε από  ΕΠΤΑ - ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: