Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Στην Προανακριτική οι καταθέσεις Παπανδρέου - Βενιζέλου

Τρίτη 05 Μαρτίου 2013
Να μην κληθεί ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος αποφάσισε η Προανακριτική Επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ, ωστόσο εντός του καταλόγου με τα πρόσωπα που θα κληθούν για να καταθέσουν στην Επιτροπή παραμένουν οι Γιώργος Παπανδρέου, Ευάγγελος Βενιζέλος και..
Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Η απόφαση για επικαιροποίηση του καταλόγου πάρθηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής. Παράλληλα αποφασίσθηκε να επιτραπεί σε ορισμένους μάρτυρες να καταθέσουν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών και όχι στη Βουλή.

Ειδικότερα πρόκειται για τους μάρτυρες : Γιάννη Ραγκούση, Φίλιππο Σαχινίδη, Δημήτρη Δρούτσα, Χάρη Παμπούκη, Κρις Πιγκάλ (εκπρόσωπος του ΔΝΤ στο ΥΠΟΙΚ) και οι δημοσιογράφοι: Αλέξης Παπαχελάς και Χάρης Μπότσαρης.

Σημειώνεται πως ο βουλευτής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης πρότεινε και ο Γιώργος Παπανδρέου να καταθέσει στον εισαγγελέα, ωστόσο η πρότασή του απορρίφθηκε.

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης υποστήριξε πως αν κληθεί να καταθέσει στην προανακριτική ο Γιώργος Παπανδρέου, τα μέλη της θα τον ρωτούν επί τρεις ημέρες επί παντός επιστητού και όχι για τη λίστα Λαγκάρντ.

Οι Γιώργος Παπανδρέου, Ευάγγελος Βενιζέλος και Γιώργος Παπακωνσταντίνου αναμένεται να καταθέσουν στα τέλη Μαρτίου, όπως και οι συγγενείς του πρώην υπουργού Οικονομικών και οι Γιάννης Διώτης και Γιάννης Καπελέρης.

Εν τω μεταξύ τα στοιχεία για την περιουσία των στενών συγγενών του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, οι οποίο διαγράφηκαν από την αυθεντική λίστα Λαγκάρντ, βρίσκονται πλέον στα χέρια του το ΣΔΟΕ και σύμφωνα με πληροφορίες, το σχετικό πόρισμα θα παραδοθεί σύντομα στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής.http://tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: