Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Στο αυτόφωρο της Κατερίνης δικάστηκαν χθες οι 17 συλληφθέντες για τις κυνομαχίες - Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία από την υπόθεση.


Τρίτη 05 Μαρτίου 2013 Τοπικά
Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία από την υπόθεση των κυνομαχιών που εξαρθρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην πόλη της Κατερίνης ύστερα από οργανωμένη επιχείρηση από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης και της Ομάδας Πρόληψης και...
Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας.
Οι 17 συλληφθέντες, δεκατρείς ημεδαποί και τέσσερις υπήκοοι FYROM, ηλικίας 21 έως 55 ετών δικάστηκαν χθες το πρωί με τη διαδικασία του αυτόφωρου στο Πλημμελειοδικείο Κατερίνης.
Η δίκη κράτησε μέχρι αργά το απόγευμα, ενώ από νωρίς το πρωί στο χώρο των δικαστηρίων υπήρχε εξαιρετικά φορτισμένο κλίμα, ενώ έντονη ήταν και η παρουσία των φιλοζωικών οργανώσεων της πόλης, μέλη των οποίων μάλιστα τοιχοκόλλησαν στην είσοδο των δικαστηρίων αφίσες από τα τραυματισμένα ζώα.
Η ΥΠΟΘΕΣΗ
Σύμφωνα με το αστυνομικό δελτίο λοιπόν, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, σε αστυνομικό έλεγχο χώρου σταυλισμού ζώων ιδιοκτησίας μίας 25χρονης ημεδαπής, διαπιστώθηκε ότι με προσωρινά υπεύθυνο έναν 36χρονο ημεδαπό εντοπίστηκαν δεκαέξι άτομα να παρακολουθούν μονομαχία ανάμεσα σε δύο σκύλους (κυνομαχίες).
Από την αστυνομική έρευνα στο σημείο και σε τρία οχήματα εντοπίστηκαν συνολικά και περισυλλέγησαν επτά σκύλοι, εκ των οποίων ο ένας νεκρός. Οι σκύλοι παραδόθηκαν σε αρμόδιο κτηνίατρο του Δήμου Κατερίνης για περίθαλψη και διενέργεια σχετικών εξετάσεων.
Η ιδιοκτήτρια του χώρου, καθώς και ένας 41χρονος ημεδαπός ιδιοκτήτης ενός εκ των οχημάτων εντός του οποίου εντοπίστηκε ένας σκύλος, δε συνελήφθησαν και αναζητούνται.
Σε βάρος των προαναφερόμενων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου 4039/2012 «Δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς και προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή την χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό»

Δεν υπάρχουν σχόλια: