Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Γνώση, δυναμισμός και αποφασιστικότητα - Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο υποψήφιος πρόεδρος για την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πιερίας, Δημήτρης Ελευθεριάδης πλαισιωμένος από τους υποψήφιους συμβούλους που πρόσκεινται στην κίνησή του

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013 Αθλητισμός


Περισσότερο ως κουβέντα και ανταλλαγή απόψεων και λιγότερο ως συνέντευξη Τύπου εξελίχθηκε η πρώτη συνάντηση του υποψήφιου προέδρου για την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πιερίας, Δημήτρη Ελευθεριάδη και των υποψήφιων συμβούλων του, με τους εκπροσώπους του..
Αθλητικού Τύπου.

Αποφασισμένοι να αλλάξουν άρδην την πρότερη κατάσταση, να επαναφέρουν την αξιοπιστία και να ξεπεράσουν τις αγκυλώσεις και τις κομματικές επιρροές στο χώρο του Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου, αναφέρθηκαν με ειλικρίνεια σε όλα εκείνα που πρέπει να γίνουν προκειμένου το ποδόσφαιρο στο νομό να αλλάξει ταχύτητα και το προσωνύμιο "ποδοσφαιρομάνα" να αποκτήσει και πάλι υπόσταση για την Πιερία.

Ο επικεφαλής της κίνησης Δημήτρης Ελευθεριάδης παρουσίασε τους υποψηφίους που πλαισίωναν το πάνελ ενώ, όπως είπε, τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν και οι υπόλοιποι υποψήφιοι.
Στην συνέντευξη παρέστησαν οι:
Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, Ηρακλής Δασιόπουλος, Κώστας Ορφανίδης, Κυριάκος Καλπακίδης, Νίκος Καλαμπάκας, Γιώργος Τζόβας, Γιώργος Γκοτζαμανίδης, Σάββας Δεμερτζίδης, Στέργιος Μπουσνάκης, Αλέξης Πάτσιος καθώς και οι Διονύσης Καραδήμος, Νίκος Σουλτανίδης, Δημήτρης Αδαμόπουλος οι οποίοι θα συμμετέχουν στο συνδυασμό σε διάφορες θέσεις.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε αναλυτικά στο πρόγραμμα και το σχεδιασμό της παράταξής του που στόχο έχει, όπως είπε, σε πρώτο βαθμό να κάνει βιώσιμα τα ερασιτεχνικά σωματεία μειώνοντας τα λειτουργικά έξοδα των ομάδων. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που κατατίθεται καταγεγραμμένο συγκεκριμένο πρόγραμμα και σχέδιο για την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πιερίας.
Ο κ. Ελευθεριάδης αναφέρθηκε, στην ασφάλιση των ποδοσφαιριστών που είναι ένα σημαντικό έξοδο για τις ομάδες, φιλοδοξώντας να το μειώσουν καθώς ήδη έχουν κάνει κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση.
Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην δημιουργία ιατρείου της Ένωσης, στη δημιουργία αξιόλογων παιδικών πρωταθλημάτων αλλά και στην εθελοντική συμμετοχή ιατρών στους αγώνες καθώς ήδη υπάρχει μία καταρχήν συνεννόηση με τους Διασώστες - Σαμαρείτες.
Γιώργος Γκοτζαμανίδης: "Θα ανοίξουν οι πόρτες της Ένωσης"
"Όλοι εδώ μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα", ανέφερε στην τοποθέτησή του ο Γιώργος Γκοτζαμανίδης, εκ των υποψηφίων συμβούλων, σημειώνοντας ότι τον πρώτο λόγο θα τον παίξουν οι παράγοντες των ομάδων που θα εκφράσουν τα προβλήματα τα οποία η Ένωση με τη σειρά της "θα τα μεταφέρει πιο πάνω" "Το πιο σημαντικό για όλους εμάς είναι να κάνουμε μια πολύ μεγάλη παρέα. Να ανοίξουν οι πόρτες της Ένωσης.
Εμείς αφουγκραζόμαστε τα προβλήματα και μαζί με τους παράγοντες θέλουμε να δώσουμε λύση για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο ποδόσφαιρο", τόνισε.
Γιώργος Τζόβας: "Αν αντιληφθώ πολιτική παρέμβαση στα της Ένωσης παραιτούμαι"
Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του κ. Γιώργου Τζόβα ο οποίος ξεκαθάρισε ότι αν αντιληφθεί πολιτικές παρεμβάσεις στα εσωτερικά της Ένωσης θα παραιτηθεί, σημειώνοντας ότι θα πρέπει επιτέλους να αλλάξουν πρακτικές και νοοτροπίες του παρελθόντος.
Το λόγο πήρε και ο Στέργιος Μπουσνάκης ο οποίος αναφέρθηκε στην τεράστια εμπειρία που κουβαλούν στις πλάτες τους όσοι βρίσκονται στο πάνελ λέγοντας συγκεκριμένα ότι όσοι αποφάσισαν να στηρίξουν την κίνηση Ελευθεριάδη δεν προσβλέπουν ούτε σε προσωπική προβολή, ούτε συνδέονται ιδιοτελώς με το ποδόσφαιρο το οποίο υπηρετούν από τη θέση του παράγοντα πολλά χρόνια.
"Κανείς από μας εδώ δεν είναι αργόσχολος. Όλοι έχουμε τις δουλειές μας και η ενασχόληση με το ποδόσφαιρο προκύπτει καθαρά από την αγάπη μας για το άθλημα. Ασχολούμαστε χρόνια και είμαστε όλοι γνωστοί μεταξύ μας", πρόσθεσε ο κ. Μπουσνάκης.
Κώστας Παπαδόπουλος, πρόεδρος Πιερικού: "Καμία χειραγωγημένη Ένωση δεν μπορεί να είναι ανατρεπτική"
Στη συνέντευξη Τύπου το παρών έδωσε και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Πιερικός κ. Κώστας Παπαδόπουλος ο οποίος εξέφρασε τη συμπαράσταση του στον Δημήτρη Ελευθεριάδη αλλά και όλους τους υποψηφίους συμβούλους καθώς και την πεποίθηση ότι αυτή η ομάδα δεν μπορεί παρά να διεκδικήσει με αξιώσεις την προεδρεία της Ένωσης και να κερδίσει τις εκλογές.
Αναγνώρισε τη δυναμική των προσώπων που την απαρτίζουν λέγοντας ότι πρόκειται για "ξεχωριστές προσωπικότητες". "Εγώ εδώ βλέπω έντεκα προέδρους. Έντεκα κορυφαίες προσωπικότητες. Αυτή η συνάντηση σε μία παράταξη, σε μία συλλογιστική, σε μία κοινή προσπάθεια είναι αποφασιστική για το τι θα συμβεί από δω και πέρα.
Όταν βλέπεις απέναντι σου όλους αυτούς μπορείς να αισθάνεσαι καλά. Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο διεκδικείται να διοικηθεί από ανθρώπους που "το έχουν" και από ανθρώπους που δεν πάνε εκεί για να περνούν την ώρα τους. Όλοι αυτοί είναι επιχειρηματίες. Όλοι είναι επαγγελματίες και έχουν δουλειές.
Αν λοιπόν, πρώτα ο Θεός, αυτοί αναλάβουν τις τύχες της Ένωσης, μας περιμένουν σίγουρα καλύτερες μέρες", ανέφερε ο πρόεδρος του Πιερικού. Ειδική αναφορά έκανε στον επικεφαλής Δημήτρη Ελευθεριάδη για τον οποίο είπε ότι αφού διέπρεψε στις δουλειές του και αφού μπόρεσε και σταθεροποίησε στις επαγγελματικές κατηγορίες τον Πιερικό, βγάζοντάς τον από την παρακμή, ως πρόεδρος και μεγαλομέτοχος τα προηγούμενα χρόνια, ήρθε η ώρα, όπως είπε, "να βγάλει από το τέλμα και την παρακμή το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο".
Ο πρόεδρος του Πιερικού ανέφερε ακόμη ότι η κίνηση Ελευθεριάδη έχει θορυβήσει όλη την αθλητική κοινωνία, ευαισθητοποιώντας και κινητοποιώντας τους περισσότερους θετικά, ανησυχώντας όμως, όπως είπε χαρακτηριστικά, αυτούς που ήθελαν τη συντήρηση και το τέλμα και ενοχλώντας αυτούς που θέλουν μία χειραγωγημένη Ένωση.
"Δεν μπορεί καμία χειραγωγημένη Ένωση είτε από το βουλευτή, είτε από τον υπουργό, είτε από το δήμαρχο, είτε από οπουδήποτε, να είναι ανατρεπτική. Και εμείς αυτό χρειαζόμαστε στο ποδόσφαιρο του νομού: μία ανατρεπτική Ένωση η οποία θα κάνει αξιόπιστα πρωταθλήματα, αξιόπιστη λειτουργία των μικτών ομάδων, αξιόπιστη διαιτησία και να βρίσκεται με αξιόπιστο τρόπο δίπλα στα σωματεία", είπε συγκεκριμένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: