Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

"Επιστροφή" στην Τρόικα...Χαμηλώνουν οι προσδοκίες για τη ρωσική συνδρομή στην Κύπρο


Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013
Λύση στο πρόβλημα της χρηματοδότησης της κυπριακής οικονομίας μέσω της Τρόικα αναζητεί εκ νέου η κυβέρνηση, καθώς οι προσδοκίες για το μέγεθος της βοήθειας που μπορεί να προσφέρει η Ρωσία έχουν χαμηλώσει. Η κυβέρνηση έχει ήδη..
διαψεύσει πληροφορίες για πώληση της Λαϊκής σε ρωσική τράπεζα.
Παρά την καταψήφιση του νομοσχεδίου για την επιβολή "εισφοράς σταθερότητας", η δίοδος επικοινωνίας με την Τρόικα δεν έκλεισε, ενώ και η γερμανική πλευρά δεν αρνείται το διάλογο για την εξεύρεση λύσης.

Τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων ενημερώθηκαν, δια ζώσης, από τους επικεφαλής της Τρόικα για τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί και η προσπάθεια που γίνεται αυτές τις ώρες είναι να βρεθεί η βέλτιστη λύση για την Τράπεζα Κύπρου και τη Λαϊκή Τράπεζα, ώστε το τραπεζικό σύστημα να ανοίξει το συντομότερο και με τρόπο που θα διασφαλίζει την ομαλότητα στην εγχώρια αγορά.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, το μεσημέρι, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ολιβιέ Μπαγί ανέφερε ότι οι Βρυξέλλες είναι ανοικτές σε εναλλακτικές προτάσεις για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού ύψους 5.8 δισεκατομμυρίων ευρώ στο Κυπριακό Μνημόνιο.

"Οι κυπριακές αρχές πρέπει να παρουσιάσουν ένα εναλλακτικό σενάριο, το οποίο θα σέβεται το κριτήριο της βιωσιμότητας του χρέους και τις συναφείς χρηματοδοτικές παραμέτρους", τόνισε.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές, οι διαπραγματεύσεις που λαμβάνουν χώρα στη Μόσχα γίνονται σε συνεννόηση και εις γνώση της Ευρωζώνης.
Πρωτοσέλιδο 21.3.2013
Κλείσιμο Παραθύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: