Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - Ανακάλεσε την έγκριση πρακτικών του διαγωνισμού για το Πολιτιστικό Κέντρο η Οικονομική Επιτροπή σε χθεσινή κατεπείγουσα συνεδρίασή της - Ξεκινά από την αρχή η συζήτηση για το Πολιτιστικό Κέντρο


Παρασκευή 01 Μαρτίου 2013 Τοπικά
Θα συγκληθεί εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης για να αποφασίσει αν τελικά η πόλη θέλει ένα τέτοιο έργο αλλά και να γνωμοδοτήσει επί των πρακτικών του διαγωνισμού
Στην ανάκληση της απόφασης που είχε λάβει μόλις την προηγούμενη μέρα σχετικά με την ...
έγκριση των πρακτικών του διαγωνισμού του έργου με τίτλο «Ανέγερση Θεάτρου και Χώρου Πολιτιστικών Εκδηλώσεων» προχώρησε χθες η οικονομική επιτροπή του Δήμου Κατερίνης σε έκτακτη συνεδρίασή της.

Μάλιστα, σύμφωνα με την απόφαση θα συγκληθεί έκτακτο διευρυμένο δημοτικό συμβούλιο με τη συμμετοχή και φορέων όπου θα πάρουν όλοι θέση τόσο αν τελικά πραγματικά υπάρχει θέληση για ένα τέτοιο μεγάλο έργο στην πόλη της Κατερίνης, αλλά και να γνωμοδοτήσουν επί την έγκρισης ή μη των πρακτικών του διαγωνισμού.

Ανοίγοντας τη συζήτηση στη χθεσινή οικονομική επιτροπή ο Δήμαρχος Κατερίνης αναφέρθηκε στους ισχυρισμούς που είχαν γίνει από κάποια μέλη της επιτροπής στην προηγούμενη συνεδρίασή της σχετικά με εναρμονισμένες πρακτικές από τις εταιρείες που κατέθεσαν προσφορά για το έργο και τόνισε πως «θα πρέπει πλέον ο καθένας να πάρει τη θέση που του αναλογεί για το συγκεκριμένο έργο» υπογραμμίζοντας μάλιστα το γεγονός πως υπάρχει αμεσότατος κίνδυνος να απενταχθεί το έργο από το ΕΣΠΑ.

Όπως πρόσθεσε ο κ. Χιονίδης στην προηγούμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ακούστηκε και η άποψη «αν τελικά χρειαζόμαστε αυτό το έργο και αν ο Δήμος θα μπορέσει να το συντηρήσει» και για το λόγο αυτό πρότεινε το όλο θέμα να έρθει σε μία κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να εξεταστεί από την αρχή το όλο θέμα.

Παίρνοντας το λόγο ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Κυριακίδης σημείωσε ότι δέχεται την απόφαση του Δημάρχου για ανάκληση της απόφασης αλλά και για τη διενέργεια δημοτικού συμβουλίου έτσι ώστε να ενημερωθούν οι δημότες για το τι γίνεται τελικά μ’ αυτό το έργο.

Από την πλευρά του ο κ. Λάμπης Καρατζόγλου τόνισε ότι αν και θεωρεί πως το έργο πρέπει να προχωρήσει κανονικότατα λόγω του κινδύνου που ενέχει η καθυστέρησή του για απένταξη, παρόλα αυτά σέβεται την απόφαση του Δημάρχου για τη διενέργεια έκτακτου δημοτικού συμβουλίου.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της οικονομικής επιτροπής ο κ. Χιονίδης διάβασε επιστολή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σύμφωνα με την οποία συστήνεται στην ΠΚΜ Τεχνικό Συμβούλιο, στο οποίο μπορεί να προσφεύγει ο κάθε ΟΤΑ αν έχει ενστάσεις ή επιφυλάξεις για κάποια έργα, σχετικά με τους εργολήπτες. Όπως είπε ο Δήμαρχος Κατερίνης αν το αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο μπορεί ο Δήμος να προσφύγει και εκεί, με μεγάλο κίνδυνο βέβαια να απενταχθεί το έργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: