Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε κυβέρνηση και ΝΔ - Για τις εξελίξεις στην Κύπρο

Τρίτη 26 Μαρτίου 201
Επίθεση στην κυβέρνηση για τη στάση της έναντι της Κύπρου, αλλά και εναντίον της ΝΔ γιατί χρησιμοποιεί έναν μηχανισμό συνειδητής παραπληροφόρησης» για τα τελευταία γεγονότα, εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας μάλιστα λόγο για εγκατάλειψη του .
κυπριακού λαού από την ελληνική κυβέρνηση.
Σε αναλυτικό έγγραφό του για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, από την ψηφοφορία στην κυπριακή βουλή, μέχρι την απόφαση του Eurogroup, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι διαδίδει πως «ακόμη και για την καταστροφή που επέβαλλαν στην Κύπρο, φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ».
Ο κόσμος γνωρίζει ότι η πρώτη απόφαση του Eurogroup έκλεισε τις κυπριακές τράπεζες και τραυμάτισε ανεπανόρθωτα την οικονομία του νησιού. Το ΟΧΙ της Κυπριακής Βουλής άνοιξε ένα παράθυρο ελπίδας το οποίο έσπευσε να κλείσει η κυβέρνηση Αναστασιάδη, υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει ότι «οι μνημονιακές δυνάμεις στην Ελλάδα ίδρωσαν από το ΟΧΙ της Κυπριακής Βουλής».
Ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει στην κυβέρνηση το ερώτημα αν θα αποδεχθεί κούρεμα καταθέσεων και στην Ελλάδα, αν αυτό ζητηθεί και υπενθυμίζει ότι «η κυβέρνηση Χριστόφια δεν υπέγραψε κούρεμα καταθέσεων και δεν έφτασε ποτέ σε συμφωνία» και ότι αυτό το έχει ομολογήσει ο ίδιος ο Ν. Αναστασιάδης σε ενημέρωση της κυπριακής βουλής για το Εurogroup.
Σχετικά με τη συζήτηση για τα δύο δισ. που φέρεται να έχει ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση η Κυπριακή Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ παραπέμπει σε δηλώσεις Κύπριων αξιωματούχων που το επιβεβαιώνουν και προσθέτει ότι «είναι σαφές ότι ο κρυπτόμενος πρωθυπουργός αγωνιούσε μήπως η Κύπρος κερδίσει κάτι σημαντικό γιατί θα κατέρρεε και αυτός και τα ψέματα και η κυβέρνησή του». Επίσης κατηγορεί τον «μηχανισμό προπαγάνδας της ΝΔ» για τις επιθέσεις κατά του κ. Τσίπρα, για το θέμα αυτό σημειώνοντας:
«Υποστηρίζει ο μηχανισμός προπαγάνδας της Νέας Δημοκρατίας ότι ο κ. Τσίπρας, ψευδώς αναφέρει ότι "ζητήθηκε από την Ελλάδα να συνδράμει στο κυπριακό τραπεζικό σύστημα με το ποσό των δύο δισεκατομμυρίων ευρώ από τα χρήματα που προορίζονται για την τραπεζική ανακεφαλαιοποίηση το αρνήθηκε μέσω του κ. Προβόπουλου". Στη Νέα Δημοκρατία παρακολουθούν άραγε τις εξελίξεις ή ψεύδονται συνειδητά; Ο ίδιος ο αντιπρόεδρος του κόμματος του Δημοκρατικού Συναγερμού Λευτέρης Χριστοφόρου μιλώντας σε εκπομπή του ΡΙΚ στην Κύπρο τις προηγούμενες ημέρες, επέρριψε ευθύνες στην ελληνική πλευρά καταγγέλλοντας ότι ενώ η Κύπρος ζήτησε βοήθεια ύψους 2 δισ. ευρώ από την Ελλάδα, ο ίδιος ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος ήταν άτεγκτος σε ότι αφορά την άρνησή του να παράσχει βοήθεια στην Κύπρο. Ο αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ δήλωσε ότι με το PSI η Ελλάδα κούρεψε 5 δισ. κυπριακών χρημάτων αλλά αρνήθηκε να δώσει τα 2 πίσω, με αποτέλεσμα στη συνέχεια η Λευκωσία να αναγκαστεί να προσφύγει για βοήθεια στη Μόσχα».
Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει επίσης ότι ο «μηχανισμός συνειδητής παραπληροφόρησης της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε στην άτυπη «ενημέρωση» που πραγματοποίησε ότι «Ελλάδα και Κύπρος έχουν καταλάβει καλά, ποιός αγωνίζεται υπέρ της μαρτυρικής Κύπρου» και προσθέτει:
«Πράγματι ο ελληνικός λαός βιώνει καθημερινά τα αποτελέσματα της λαοκτόνας πολιτικής της τρικομματικής συγκυβέρνησης Σαμαρά: Την έκρηξη της ανεργίας, την διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής, τα λουκέτα σε χιλιάδες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, την αύξηση των φόρων, την μονιμοποίηση του «χαρατσιού», τις μειώσεις σε μισθούς και σε συντάξεις, την κατατρομοκράτηση του κοινωνικού συνόλου, την καταστολή και την περιστολή των κοινωνικών δικαιωμάτων και των ατομικών ελευθεριών, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, την διάλυση του κοινωνικού κράτους, του τομέα της υγείας και της εκπαίδευσης.
Αλλά και ο κυπριακός λαός, βίωσε τα τελευταία 24ωρα, την εγκατάλειψη του από την Ελλάδα και την τρικομματική κυβέρνηση, η οποία επέλεξε να σταθεί στο πλευρό των δανειστών και του καταστροφικού διδύμου Μέρκελ - Σόιμπλε και να συνδράμει στην εκδήλωση της εκδικητικής μανίας σε βάρος του κυπριακού λαού και τελικά στην χθεσινή οδυνηρή συμφωνία του Eurogroup».

ΝΔ : «Αδιέξοδη και τυχοδιωκτική η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ»
«Ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει απεγνωσμένα ευκαιρίες να “δικαιώσει” την αδιέξοδη, τυχοδιωκτική πολιτική του! Δεν τον ενδιαφέρει η Κύπρος, δεν τον ενδιαφέρουν οι τράπεζες της Κύπρου, δεν τον ενδιαφέρουν οι καταθέσεις και το βιός των Κυπρίων. Τον ενδιαφέρουν μόνο στενά κομματικά οφέλη», τονίζεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, ως απάντηση στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.
«Στην Κύπρο, όμως, όλη αυτή η δημαγωγία του χρεοκόπησε. Άμεσα, απόλυτα και ολοφάνερα πλέον...», σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΝΔ, στην οποία προστίθεται:
«Τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τον ενδιαφέρει η “εθνικά υπερήφανη στάση” σε οποιοδήποτε θέμα. Άλλωστε, σε κανένα θέμα δεν έχει εθνικά υπερήφανη στάση. Σε όλα τα ανοιχτά εθνικά θέματα ζητάει πλήρη υποχώρηση της Ελλάδας. Σε πολλά, δικαιώνει τα χειρότερα επιχειρήματα των εχθρών της Ελλάδας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί τον Ελληνισμό στην πλήρη απομόνωση. Και καταγγέλλει όσους του αντιστέκονται. Ας καταγγέλλει όσο θέλει. Τώρα πια τον κατάλαβαν όλοι. Και στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Αλλά ούτε αυτό το έχει καταλάβει ακόμα… Αν το καταλάβαινε, θα έπρεπε να ντρέπεται. Αλλά πέρα που δεν καταλαβαίνει, δεν έχει ούτε τσίπα, ούτε ντροπή».ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: