Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Σ. Χιονίδης: «Σοβαρή η ανησυχία για την τάφρο, καίριο ζήτημα το περιβάλλον» - ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΤΑΦΡΟ-ΜΟΝΟ Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΒΑΡΑΙΝΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013
Την άποψη του για το θέμα της αντιπλημμυρικής τάφρου της Κατερίνης, που έφερε στην επιφάνεια η επιστολή του δημοτικού συμβούλου της μείζονος ... αντιπολίτευσης Στέφανου Νατσιού, εξέφρασε και ο δήμαρχος Σάββας Χιονίδης. Από τα όσα είπε, προκύπτει ότι ο δήμος ανησυχεί περισσότερο για τα σκουπίδια που παρανόμως απορρίπτονται, παρά για τα στερέα και κυρίως τα υγρά απόβλητα που η επιστολή αναφέρει πως λυμαίνονται την περιοχή, δημιουργώντας ζητήματα δυσοσμίας και, βεβαίως, υγιεινής.
Να θυμίσουμε ότι η καταγγελία του κ. Νατσιού έκανε λόγο για «εγκατάλειψη της περιφερειακής αντιπλημμυρικής τάφρου Κατερίνης η οποία έχει γεμίσει με κάθε είδους στερεά και υγρά απόβλητα και σκουπίδια. Αποτελεί επικίνδυνη τοξική βόμβα στα όρια της πόλης με ανυπολόγιστες επιπτώσεις στο περιβάλλον και την υγεία των πολιτών».
Ο ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ
Με πρόσφατες δηλώσεις του, ο δήμαρχος θέλησε  να υποβαθμίσει το θέμα, συμπληρώνοντας ότι η ευθύνη του δήμου περιορίζεται στον καθαρισμό της περιοχής από μπάζα, σκουπίδια και υπερβολική βλάστηση. Μετά την επιστολή που δημοσιοποιήθηκε, η δημοτική αστυνομία βρέθηκε επί τόπου και συμπλήρωσε πλήρη αναφορά της κατάστασης.
Μάλιστα, ο κ. Χιονίδης δήλωσε με απογοήτευση ότι υπάρχουν ακόμη ασυνείδητοι που ρίχνουν μπάζα και σκουπίδια από κλαδέματα κ.α., «ενώ μπορούν να πάρουν ένα τηλέφωνο στην υπηρεσία του δήμου, η οποία αναλαμβάνει τέτοιες εργασίες».
Επιπλέον, ανέφερε ότι είναι θέμα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας αν η χρήση που γίνεται στην τάφρο ξεπερνά τη νόμιμη. «Σε κάθε περίπτωση είναι σημαντική η ανησυχία που εκφράστηκε από το δημοτικό σύμβουλο Στέφανο Νατσιό. Το περιβάλλον είναι καίριο ζήτημα, άλλωστε και οι υπηρεσίες μας επισκέπτονται την περιοχή, όπως και αυτή του Πέλεκα».

Πέρα από τα όσα ειπώθηκαν από τη μια και την άλλη πλευρά, είναι γεγονός ότι η δυσοσμία δεσπόζει στην περιοχή, ειδικά όταν επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες. Παρά το ότι η τάφρος είναι μακρυά από το κέντρο της πόλης, δεν παύει να συνορεύει μια περιοχή που έχει έντονη δραστηριότητα, οικιστική, βιοτεχνική, υπάρχει ιδιωτικό εκπαιδευτήριο και πολλοί είναι οι διερχόμενοι, καθώς ο δρόμος οδηγεί στο Νοσοκομείο Κατερίνης, το Παλιό Κεραμίδι και πολλά χωριά της ορεινής Πιερίας όπως και το Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου.ΠΗΓΗ:ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: