Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Αντίθετος ο εμπορικός κόσμος της Κατερίνης στην πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου Δει δη χρημάτων...


Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012 Τοπικά
Την αντίθεσή του στην πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου, αλλά και τη λειτουργία των καταστημάτων και τις Κυριακές δήλωσε χθες ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης κ. Κωνσταντίνος Ρέχας.
Όπως είπε ο πρόεδρος του Εμπορικού ..
Συλλόγου Κατερίνης το πρόβλημα της αγοράς σήμερα δεν εστιάζεται στο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, αλλά στην έλλειψη χρημάτων του καταναλωτικού κοινού και ως εκ τούτου αν η πρόταση ψηφιστεί από τη Βουλή θα "βάλει ταφόπλακα" στην μικρή και πολύ μικρή επιχείρηση που καθημερινά στενάζει.
Ο κ. Ρέχας
Αυτό συμβαίνει και σήμερα, όπου παραμονές των εορτών και με τόσα προβλήματα στην αγορά, χωρίς διαβούλευση, που κατεβάζει πρόταση για άνοιγμα όλες τις Κυριακές του έτους, ενώ μέχρι πρότινος συζητούσαμε μόλις για τέσσερις.
Εμείς δηλώνουμε κάθετα αντίθετοι, διότι από τη μία το φορολογικό νομοσχέδιο και από την άλλη η πλήρης απελευθέρωση του ωραρίου θα οδηγήσουν σε αφανισμό την ήδη προβληματική μικρομεσαία επιχείρηση.
Μέσα σε ένα τόσο εχθρικό περιβάλλον, μία τέτοια απόφαση θα βάλει περισσότερα λουκέτα στα μικρά καταστήματα.
Δυστυχώς οι εμπνευστές και οι σύμβουλοι του Υπουργείου Ανάπτυξης τέτοιων πρωτοβουλιών αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι λειτουργούν για τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων και όχι των μικρών όπως επικαλούνται" δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ρέχας συμπληρώνοντας πως εάν τελικά ψηφιστεί αυτή η πρόταση είναι σίγουρο ότι οι μεγάλες επιχειρήσεις θα καταφύγουν στη δικαιοσύνη, γιατί το μέτρο είναι αντισυνταγματικό και θα κερδίσουν αμέσως την υπόθεση, και όπως εδώ και πολλά χρόνια ζητούσαν θα είναι ανοιχτά και τις Κυριακές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: