Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Σε εφαρμογή η διαθεσιμότητα - Αρχή με 800 δημοτικούς υπαλλήλους - ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΝΕΤΑΙ Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντ. Μανιτάκης
Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012


Οκτακόσιοι υπάλληλοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από περίπου 35 δήμους, οι οποίοι δεν είχαν αποστείλει στοιχεία, καθώς και από πανεπιστήμια τέθηκαν χθες σε διαθεσιμότητα από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.



Ο υπουργός Διοικητικής...
Μεταρρύθμισης Αντ. Μανιτάκης
Το υπουργείο ξεκίνησε από χθες το πρωί να διαγράφει από τη βάση δεδομένων της απογραφής όλους τους δημοσίους υπαλλήλους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης διοικητικών καθηκόντων, με αποτέλεσμα να τροποποιούνται και τα στοιχεία της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών και οι υπάλληλοι θα λαμβάνουν αναδρομικά από την 12η Νοεμβρίου το 75% των αποδοχών.
Εξαίρεση
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», σήμερα θα κατατεθεί νέα πράξη νομοθετικού περιεχομένου, στην οποία θα περιλαμβάνονται και διατάξεις όπου θα καθορίζεται η διαδικασία καθώς και οι κατηγορίες των υπαλλήλων, που θα εξαιρεθούν της διαθεσιμότητας.
Η εφαρμογή της «διαθεσιμότητας» από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ξεκίνησε νέο κύκλο αντιπαράθεσης μεταξύ της κυβέρνησης και των εργαζομένων στους δήμους και προκάλεσε την έντονη αντίδραση από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Δήμους (ΠΟΕ-ΟΤΑ), η οποία έχει ήδη εξαγγείλει κινητοποιήσεις έως την ερχόμενη Τετάρτη.
Σε αφίσα που κυκλοφόρησε η Ομοσπονδία ταυτίζει τον κ. Μανιτάκη με τον Ιωάννη Μεταξά παραπέμποντας σε νόμο του Σεπτεμβρίου του 1936 με τον οποίο οι υπάλληλοι μπορούσαν να τεθούν σε 6μηνη διαθεσιμότητα εάν κρίνονταν υπεράριθμοι, ανεπαρκείς ή ακατάλληλοι.
Στη Βουλή κατατέθηκε χθες και το νομοσχέδιο για το πρώτο κύμα συγχωνεύσεων και καταργήσεων 21 φορέων του Δημοσίου στους οποίους απασχολούνται 5.256 εργαζόμενοι.
Νίκος Β. Τσίτσας - ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: