Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Δωρεάν εξετάσεις και σπιρομέτρηση για καπνιστές ή πρώην καπνιστές, στην Κονταριώτισσα Δ. Δίου - Ολύμπου - Διοργανώνονται από τη δημοτική κοινωφελή επιχείρηση Δίου - Ολύμπου (ΔΗΚΕΔΟ) με την υποστήριξη της "Novartis Hellas"


Τετάρτη 07 Νοεμβρίου 2012 Τοπικά
Οι εξετάσεις αφορούν κυρίως καπνιστές και καπνίστριες ή πρώην καπνιστές και καπνίστριες άνω των 40 ετών.
Προληπτικοί έλεγχοι της αναπνευστικής λειτουργίας με δωρεάν σπιρομετρήσεις θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου, από τις 6.00 το απόγευμα ....
έως τις 9.00 το βράδυ, στο δημαρχείο της Κονταριώτισσας.
Οι εξετάσεις που απευθύνονται κυρίως σε πολίτες άνω των 40 ετών και ιδιαίτερα σε καπνιστές ή πρώην καπνιστές, διοργανώνονται από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση του δήμου Δίου-Ολύμπου (ΔΗΚΕΔΟ) με την υποστήριξη της εταιρίας "Novartis Hellas ΑΕΒΕ".
ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΑΠΟΦΡΑΚΤΙΚΗΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΠΑΘΕΙΑΣ
Οι έλεγχοι δια της σπιρομέτρησης γίνονται στο πλαίσιο πρόληψης παθήσεων όπως είναι η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, που αποτελεί χρόνια νόσο με σοβαρότατες επιπλοκές. Μάλιστα, η επίπτωση της νόσου αυξάνεται ταχέως, κυρίως λόγω του καπνίσματος.
Σε πολλές περιοχές της χώρας η πρόσβαση στη βασική εξέταση για τον έλεγχο της πνευμονικής λειτουργίας, τη διάγνωση και σταδιοποίηση της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας, με σπιρομέτρηση, είναι περιορισμένη ή και ανύπαρκτη.
Γι' αυτό και είναι μία ακόμη ευκαιρία για τους καπνιστές ή πρώην καπνιστές δημότες άνω των 40 ετών να αξιοποιήσουν το γεγονός ότι ο δήμος Δίου - Ολύμπου συνεχίζει για 2η χρονιά την προσπάθεια που ξεκίνησε πέρυσι για δωρεάν εξετάσεις και σπιρομέτρηση, συμβάλλοντας έτσι στην πρόληψη σοβαρών πνευμονικών ασθενειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: