Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Τριήμερο μπαράζ κινητοποιήσεων Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό, τραμ Δευτέρα και Τρίτη, 48ωρη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, «παγώνει» ο τομέας της υγείας.

Δευτέρα 05 Νοεμβρίου 2012

- Με την απεργία των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τη Δευτέρα, ξεκινά μια εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων. Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, έχουν εξαγγείλει 48ωρη πανεργατική απεργία την Τρίτη 6 και την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου, με αίτημα, όπως... αναφέρουν στις αποφάσεις τους, «την ακύρωση όλων των αντεργατικών μέτρων που δεν επιφέρουν κανένα δημοσιονομικό όφελος, εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους και εκτινάσσουν την ανεργία». Για την Τρίτη έχουν εξαγγελθεί δύο συλλαλητήρια. Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στις 11.00 το πρωί στο Πεδίο του Άρεως, ενώ μισή ώρα νωρίτερα, στις 10.30 το πρωί, έχει προγραμματισθεί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια. Δυο διαφορετικές συγκεντρώσεις έχουν προγραμματισθεί και για την Τετάρτη. Η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα γίνει στις 5.00 το απόγευμα στο Σύνταγμα και την ίδια ώρα η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.
Ο κύκλος των κινητοποιήσεων θα συνεχισθεί με την πανευρωπαϊκή απεργία της 14ης Νοεμβρίου, ενώ τα συνδικάτα αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσουν και σε άλλες μορφές παρεμβάσεων εκτός από τις απεργίες, τόσο σε κλαδικό επίπεδο όσο και στους χώρους δουλειάς.
Από το Μάιο του 2010, οπότε προωθήθηκε το πρώτο μνημόνιο, τα συνδικάτα έχουν πραγματοποιήσει περίπου 25 μεγάλες κινητοποιήσεις, ενώ τον τελευταίο χρόνο έχουν πραγματοποιηθεί τέσσερις γενικές απεργίες. Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι του Δημόσιου και του Ιδιωτικού τομέα.
- Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν από τη Δευτέρα, τα δημόσια νοσοκομεία, τα θεραπευτήρια και το ΕΚΑΒ. Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια την Τρίτη και την Τετάρτη.
- Tην Τετάρτη θα παραμείνουν κλειστά τα φαρμακεία.
Τριημέρος γολγοθάς στα μέσα μεταφοράς
Σοβαρότατα προβλήματα στις μετακινήσεις του θα αντιμετωπίσει από την προσεχή Δευτέρα το επιβατικό κοινό, εξαιτίας των κινητοποιήσεων που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς.
- Eπαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις σε Μετρό, Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο και Τράμ, οι οποίες έχουν ανακοινωθεί για Δευτέρα και Τρίτη. Η απεργία αναμένεται να συνεχιστεί και την Τετάρτη ενώ τη Δευτέρα θα αποφασιστεί εάν ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη και την Τετάρτη ορισμένα δρομολόγια προκειμένου να μετακινηθούν οι πολίτες που θέλουν να μετάσχουν στα συλλαλητήρια της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
- Χειρόφρενο διαρκείας τραβούν τη Δευτέρα και οι οδηγοί ταξί, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τη ρύθμιση που μπήκε στο πολυνομοσχέδιο.
- Τρίτη και την Τετάρτη θα ακινητοποιηθούν τα τρόλεϊ και τα αστικά λεωφορεία.
- Ακινητοποιημένοι τις ίδιες ημέρες (Τρίτη και Τετάρτη) θα μείνουν και οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού Σιδηροδρόμου.
- Με προβλήματα θα εκτελεστούν και οι πτήσεις τη Δευτέρα καθώς η στάση εργασίας που εξήγγειλαν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι θα φέρει ακυρώσεις πτήσεων αλλά και αλλαγές ώρας σε αρκετά δρομολόγια αεροπορικών εταιριών.
Η ΟΤΟΕ θα συμμετάσχει στην απεργία και τις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ
Η ΟΤΟΕ αποφάσισε να συμμετάσχει στη 48ωρη απεργία και στις υπόλοιπες κινητοποιήσεις που εξήγγειλε η ΓΣΕΕ.
Τη συμμετοχή του κλάδου των τραπεζοϋπαλλήλων στην 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ στις 6 και 7 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ).
Ο κλάδος των τραπεζοϋπαλλήλων θα συμμετέχει και στις αγωνιστικές δράσεις, που αποφάσισε η ΓΣΕΕ και πιο συγκεκριμένα στα εξής:
- Στη 48ωρη γενική απεργία την Τρίτη και Τετάρτη, 6 και 7 Νοέμβρη 2012.
- Στην απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων την Τρίτη 6/11, στις 11:00 στο Πεδίο του Άρεως.
- Στο απεργιακό συλλαλητήριο των συνδικάτων την Τετάρτη 7/11 στις 17:00 στο Σύνταγμα.
Η ΟΤΟΕ τονίζει ότι οι εργαζόμενοι στις τράπεζες μαζί με όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους, απαιτούν την καταψήφιση των μνημονιακών μέτρων. «Απαιτούμε μία άλλη πολιτική, με άλλα χαρακτηριστικά, που θα δίνει πραγματική διέξοδο για την κοινωνία, για την οικονομία, για τον άνθρωπο», αναφέρει χαρακτηριστικά η ομοσπονδία των τραπεζοϋπαλλήλων.ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: