Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

H "Επιτροπή κατά των αποβλήτων στον Όλυμπο" συνεχίζει την εκστρατεία ενημέρωσης των κατοίκων

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Στις 28η Οκτωβρίου 2012, μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής κατά των βιομηχανικών αποβλήτων στον Όλυμπο,μοίρασαν ενημερωτικό υλικό στους συνδημότες μας, παρά την καταρρακτώδη βροχή
Ο αγώνας της Επιτροπής κλιμακώνεται και η... Επιτροπή καλεί τους δημότες του Δίου-Ολύμπου, της Πιερίας, αλλά και όσους υποστηρίζουν τον αγώνα της να μη γίνουν οι πρόποδες του διάσημου βουνού χαβούζα βιομηχανικών αποβλήτων, να βρίσκονται σε επιφυλακή. Και τις επόμενες μέρες θα συνεχιστεί η συλλογή υπογραφών και όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνούν στο e-mail, το προφίλ μας στο Facebook και τα τηλέφωνα της Επιτροπής.

Διαβάστε το φέιγ βολάν παρακάτω:
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Συμπολίτες-ισσες ,
Το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Δίου-Ολύμπου έχει εγκρίνει κατά πλειοψηφία τον ενταφιασμό 82.000 τόνων βιομηχανικών αποβλήτων της εταιρίας ΤΟSOH (ηλεκτρολυτικού διοξειδίου του μαγγανίου, το οποίο αποτελεί βασικό συστατικό μπαταριών), στο χώρο του λατομείου, στους πρόποδες του Ολύμπου.
Πέρα όμως από την ΤΟSOH και το απόβλητό της, η τροποποίηση της Μελέτης Λατομείου Λιτοχώρου ανοίγει την κερκόπορτα ώστε να μετατραπεί η περιοχή σε Χώρο Υγειονομικής Ταφής Επικίνδυνων Αποβλήτων (ΧΥΤΕΑ). Με απόβλητα κάθε είδους θέλουν να αποκαταστήσουν σήμερα το χώρο του Λατομείου, αποκατάσταση που όφειλαν να κάνουν σύμφωνα με το καταστατικό της Δ.Ε.Α.Λ από την ημέρα ίδρυσης της. Ούτε η απόφαση του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ούτε οι αιτιάσεις για την «αθωότητα» του υλικού μας εφησυχάζουν . Υπάρχουν άλλες τόσες και παραπάνω περί του αντιθέτου.
Η Συντονιστική Επιτροπή κατά της απόθεσης βιομηχανικών αποβλήτων συγκροτήθηκε αμέσως μετά την απόφαση του Δημ.Συμβουλίου και αποτελείται από φορείς, οργανώσεις, ομάδες και κυρίως πολίτες από το Λιτόχωρο και από όλη την Πιερία με στόχο να αποτρέψει την καταστροφική αυτή απόφαση για τη ζωή μας και το περιβάλλον της περιοχής. Οργάνωσε τρεις ενημερωτικές εκδηλώσεις –συνελεύσεις (Λιτόχωρο-Ν.Παντελεήμονας-Βροντού). Κάτι που έπρεπε να είχε κάνει ο Δήμος πριν πάρει την απόφαση. Ταυτόχρονα έχουν μαζευτεί μέχρι τώρα 3000 υπογραφές κατά της απόφασης. Μετά και την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ο δρόμος και του δικαστικού αγώνα είναι απαραίτητος. Προχωράμε λοιπόν σε : α)Προσφυγή στον ΥΠΕΚΑ β) Αίτηση Αναστολής της απόφασης και γ) Αίτηση Ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Θα ακολουθήσουν και άλλες μορφές αγώνα με εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και συγκεντρώσεις .
Εμείς δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα γιατί το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι το παρόν και το μέλλον, το δικό μας και των παιδιών μας.

Συμπολίτη, συμπολίτισσα
ΣΕ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ
ΣΕ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΘΕΣΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ
Επικοινωνία: apovlhtastop@gmail.com και Λιτόχωρο: 6972559640, 6977235533,
6937274291, 6977735560 / Κατερίνη: 6977474295
facebook: Συντονιστική Επιτροπή κατά της απόθεσης βιομηχανικών αποβλήτων στον Όλυμπο
Κατέβασε το φέιγ βολάν από εδώ
πηγη: http://dionolympos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: