Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Εισβολή στο Υπ. Αμυνας από εργαζομένους στο Σκαραμαγκά - ΚΑΤΕΦΘΑΣΕ ΔΙΜΟΙΡΙΑ ΤΩΝ ΜΑΤ

Εισβολή στο Υπ. Αμυνας από εργαζομένους στο Σκαραμαγκά
Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012
Ενταση επικρατεί αυτή την ώρα στον προαύλιο χώρο του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, όπου πραγματοποιούν συγκντρωση εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις της Αστυνομίας, ενώ τραυματίστηκε ένας εκ των ...
συγκεντρωμένων.

Εισβολή στο Υπ. Αμυνας από εργαζομένους στο Σκαραμαγκά
Ομάδα εργαζομένων προσπάθησε να σηκώσει το ρολό ασφαλείας της πύλης, ενώ στη συνέχεια περίπου 150 συγκεντρωμένοι, παραβίασαν την κεντρική πύλη του Υπουργείου και εισέβαλαν στον προαύλιο χώρο.
Οι διαδηλωτές διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους, αφού όπως καταγγέλλουν, είναι απλήρωτοι επί έξι μήνες, καθώς και την επαναλειτουργία των ναυπηγείων που παραμένουν κλειστά.
Οπως έγινε γνωστό, στο σημείο όπου βρίσκονται οι διαδηλωτές, κατέφθασε ήδη μια διμοιρία των ΜΑΤ. Στον προαύλιο χώρο κατέβηκε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος, προσπαθώντας να ηρεμήσει τους συγκεντρωμένους.
Εισβολή στο Υπ. Αμυνας από εργαζομένους στο Σκαραμαγκά
«Είναι χλευαστική η αντιμετώπιση μας» καταγγέλλει ο πρόεδρος των εργαζομένων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, κ. Στεφανόπουλος. «Η κυβέρνηση ρίχνει τις ευθύνες στους Αραβολιβανέζους και τους Γερμανούς και οι Αραβολιβανέζοι και οι Γερμανοί στην κυβέρνηση. Οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία είναι σε απόγνωση. Είναι απλήρωτοι έξι μήνες. Πολλοί έχουν διαλύσει τις οικογένειές τους. Άλλοι κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους από τα χρέη. Δεν έχουμε που να πάμε. Δεν ξέρουμε τι άλλο να κάνουμε».ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: