Το νέο ΠΑΣΟΚ θα παρουσιάσει ο Ευ.Βενιζέλος ανήμερα των γενεθλίων του


Δευτέρα 03 Σεπτεμβρίου 2012Τα Νέα Οnline 
Με ηχηρές απουσίες από την κεντρική εκδήλωση για την 38η επέτειο από την ίδρυση του κόμματος θα γιορτάσει φέτος τα γενέθλιά του το ΠΑΣΟΚ. Πάντως, ο Ευάγγελος Βενιζέλος πρόκειται να παρουσιάσει στην ομιλία του τους επτά άξονες της στρατηγικής του νέου ...

Με ηχηρές απουσίες η 3η του Σεπτέμβρη

Το νέο ΠΑΣΟΚ θα παρουσιάσει ο Ευ.Βενιζέλος ανήμερα των γενεθλίων του

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Δευτέρα 03 Σεπτεμβρίου 2012
Με ηχηρές απουσίες από την κεντρική εκδήλωση για την 38η επέτειο από την ίδρυση του κόμματος θα γιορτάσει φέτος τα γενέθλιά του το ΠΑΣΟΚ. Πάντως, ο Ευάγγελος Βενιζέλος πρόκειται να παρουσιάσει στην ομιλία του τους επτά άξονες της στρατηγικής του νέου ΠΑΣΟΚ. Επτά άξονες, όσες και οι ακτίνες που θα αποκτήσει ξανά (όπως και το 1974) ο πράσινος ήλιος, το σύμβολο του Κινήματος, αντί των εννέα που έχει σήμερα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα
Τα Νέα, το νέο έμβλημα του ΠΑΣΟΚ θα παρουσιαστεί απόψε στην εκδήλωση του αίθριο του Μουσείου Μπενάκη στην οδό Πειραιώς με προσκεκλημένους «τους πάντες»: όλα τα ιστορικά στελέχη του κόμματος από το '74 κι έπειτα όπως και κάθε στέλεχος που διετέλεσε βουλευτής ή μέλος οργάνου του Κινήματος.

Ωστόσο, ηχηρές θα είναι οι απουσίες από την εκδήλωση: Στο «απουσιολόγιο» θα καταγραφούν -σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες- ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Μ.Χρυσοχοΐδης, ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Γ.Ραγκούσης, ενώ άγνωστο είναι τι θα πράξει τελικά η Αννα Διαμαντοπούλου που τηρεί αποστάσεις από την ηγεσία του κόμματος.


Παράλληλα, αβέβαιη είναι η συμμετοχή του τέως προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου, καθώς έως το απόγευμα της Κυριακής παρέμενε στην Ν. Αφρική και συνεργάτες του έλεγαν πως «εάν προλάβει και του το επιτρέψουν οι χρόνοι θα παραστεί κανονικά στην εκδήλωση.Αντίθετα, φαίνεται πως το παρών θα δώσει τελικά ο Κώστας Σημίτης (μετά και την επίσημη πρόσκληση που τού απήυθυνε ο Ευ.Βενιζέλος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν), καθώς και ο Κώστας Λαλιώτης.

Πάντως, ο πρόεδρος του κόμματος είναι αποφασισμένος να παρουσιάσει τη στρατηγική του νέου ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος συνέγραψε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη την ομιλία του, η οποία δεν θα είναι τίποτε άλλο από μια «σύγχρονη διακήρυξη» με ιδεολογικά και αξιακά χαρακτηριστικά για το νέο ΠΑΣΟΚ.