Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Μεγάλη πυρκαγιά στη Μάνη - Ενας πυροσβέστης τραυματίας

 
Δευτέρα 03 Σεπτεμβρίου 2012
Έθνος 

ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΘΕΜΑ  
Ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε σήμερα το απόγευμα της Δευτέρας κατά τη διάρκεια της μεγάλης φωτιάς σε δασική έκταση στην περιοχή Κοτρωνά του δήμου Ανατολικής Μάνης. Τον κτύπησε στο στήθος και στο χέρι μεγάλη πέτρα και διακομίστηκε στο νοσοκομείο....
ΑΛΛΕΣ ΔΥΟ ΣΕ ΕΥΒΟΙΑ ΚΑΙ ΠΡΕΒΕΖΑ

Μεγάλη πυρκαγιά στη Μάνη - Ενας πυροσβέστης τραυματίας

Ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε σήμερα το απόγευμα της Δευτέρας κατά τη διάρκεια της μεγάλης φωτιάς σε δασική έκταση στην περιοχή Κοτρωνά του δήμου Ανατολικής Μάνης. Τον κτύπησε στο στήθος και στο χέρι μεγάλη πέτρα και διακομίστηκε στο νοσοκομείο. Σε εξέλιξη βρίσκονταν την ίδια ημέρα τρεις ακόμη πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στην περιοχή Μαρμάρι του Δήμου Καρύστου Ευβοίας και στη περοχή Φαράκλα και στο Μύτικα Πρέβεζας. Οι φλόγες από τη φωτιά στο Μαρμάρι έφτασαν έως τον οικισμό Λυκόρεμα, οι κάτοικοι του οποίου τον εγκατέλειψαν από μόνοι τους για προληπτικούς λόγους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει καεί ένα σπίτι.

Μεγάλη πυρκαγιά στη Μάνη - Ενας πυροσβέστης τραυματίας
Η φωτιά στη Φαράκλα της Εύβοιας ξέσπασε σε δασική έκταση στις 8.30 το βράδυ και για την κατάσβεσή της στάλθηκε ισχυρή πυροσβεστική δύναμη.
Η πυργκαγιά στην Πρέβεζα εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις έξι το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή Μύτικας και για την κατάσβεσή της στάλθηκαν δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και 12 πυροσβέστες με 5 υδροφόρα οχήματα.
Στη Μάνη η φωτιά εκδηλώθηκε στις δύο το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση και για την κατάσβεσή της στάλθηκαν μέρος δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα, είκοσι πυροσβέστες με οκτώ υδροφόρα οχήματα και οκτώ άτομα πεζοπόρου τμήματος του ΠΣ.
Μεγάλη πυρκαγιά στη Μάνη - Ενας πυροσβέστης τραυματίας
Κατά την διάρκεια της κατάσβεσης τραυματίστηκε ένας πυροσβέστης πενταετούς υποχρέωσης, που υπηρετεί στην πυροσβεστική υπηρεσία Γυθείου.

Ο τραυματίας, αν και αρχικά ζητήθηκε η συνδρομή ελικοπτέρου για διακομιδή του σε νοσοκομείο της Αθήνας, τελικά διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Σπάρτης.
Μεγάλη πυρκαγιά στη Μάνη - Ενας πυροσβέστης τραυματίας
Η φωτιά στην Κάρυστο εκδηλώθηκε στις δώδεκα το μεσημέρι και σύμφωνα με την Πυροσβεστική, καίει πουρνάρια κοντά στον οικισμό.
Σύμφωνα με το Πυροσβεστικό Σώμα, η φωτιά διασπάστηκε σε δύο μέτωπα, με το ένα να κινείται προς το βουνό και το δεύτερο πολύ κοντά σε τέσσερις οικισμούς που βρίσκονται ο ένας δίπλα στον άλλο.

Για προληπτικούς λόγους το μεσημέρι απομακρύνθηκαν κάτοικοι του οικισμού Λυκόρεμα ενώ υπ΄ατμόν βρίσκονται κάτοικοι και των άλλων οικισμών έτσι ώστε να φύγουν και αυτοί σε περίπτωση που οι φλόγες πλησιάσουν απειλητικά τα σπίτια τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες έχει καταστραφεί ολοσχερώς ένα σπίτι στην περιοχή, ενώ ένας πολίτης τραυματίστηκε ελαφρά και διακομίστηκε προληπτικά για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο Καρύστου.
Στην κατάσβεση των φλογών πήραν μέρος δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα, αφού τα πληρώματα των αεροπλάνα, λόγω των ισχυρών ανέμων ( οκτώ μποφόρ) αντιμετώπιζαν δυσκολίες στις ρίψεις ύδατος, 46 πυροσβέστες με 23 οχήματα, 10 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: