Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΙΕΡΙΚΟΣ - Παραιτήθηκε ο Τάσος Ιωαννίδης

Τετάρτη 05 Σεπτεμβρίου 2012 Αθλητισμός

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η παραίτηση του Τάσου Ιωαννίδη στον Πιερικό.
Ο βοηθός....
του Νίκου Γκουλή έδωσε τέλος στη συνεργασία του με την ΠΑΕ της Κατερίνης και ασφαλείς πληροφορίες μας αναφέρουν προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους (σπουδάζει ο γιος του και θέλει να σταθεί στο πλάι του).
Ο Τάσος Ιωαννίδης ξεκίνησε από τον Μάιο να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον Πιερικό και ήταν και υπηρεσιακός προπονητής όταν τελείωσε η χρονιά και έφυγε ο Σούλης Παπαδόπουλος.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΟΜΝΗΜΑ-ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ



Από:

Ε.Δ.Α.Σ.
ΕΝΩΣΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ
ΑΘΗΝΑ 2012
Fax: 2103841283
e-mail:info@originalprint.gr
Δ/νση: Σόλωνος 45 Τ.Κ. 106 72 ΑΘΗΝΑ
Προς
Κύριο Κώστα Τζαβάρα
Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας
Θρησκευμάτων και Πολιτισμού

Κύριο Ιωάννη Ιωαννίδη
Υφυπουργό Παιδείας Θρησκευμάτων
Και Πολιτισμού

Κυρία Κυριακή Γιαννακίδου
Γενική Γραμματεία Αθλητισμού

Κύριο Δημήτριο Σταμάτη
Υπουργό παρά τω πρωθυπουργό



ΘΕΜΑ:
«Ο ΣΕΓΑΣ και προβλήματα Αθλητισμού –Αθλητικών Σωματείων-Εκλογές Νέου Διοικητικού Συμβουλίου».

Αξιότιμοι Κυρίες και Κύριοι,

Ο ΣΕΓΑΣ εγκαλείται ότι:
1. Aπέτυχε στο έργο του,
2. Ζημίωσε τα αθλήματα,
3. Εξέθεσε την Ελλάδα διεθνώς,
4. Κατάργησε κάθε έννοια αξιοκρατίας , δημοκρατικής διαδικασίας και νομιμότητας,
5. Συνεχίστηκαν τα κρούσματα ντόπινγκ σε τρείς συνεχόμενες Ολυμπιάδες, ενώ άλλα συγκαλύφθηκαν και άλλα αποκρύφθησαν,
6. Επέβαλλε οικονομική αδιαφάνεια.

Οι αστοχίες, οι παραλείψεις και άλλα πολλά δημιουργούν τις προυποθέσεις του άρθρου 3 του Νόμου 2725/99, τον οποίο ζητάμε να εφαρμοσθεί από τον αρμόδιο Υπουργό.
Επίσης, σύμφωνα με τις καταγγελίες του Υφυπουργού κυρίου Ιωαννίδη, του προέδρου της Ε.Ο.Ε. κυρίου Σπύρου Καπράλου, αλλά και αθλητών και προπονητών που τοποθετήθηκαν δημοσίως ότι ο ΣΕΓΑΣ, ενώ πήρε πρωτοφανή οικονομική ενίσχυση για την εποχή μας από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, την Ε.Ο.Ε. και χορηγούς, δεν έδωσε τα χρήματα για τις ανάγκες που είχαν προγραμματιστεί. Έγιναν προσλήψεις χωρίς ΑΣΕΠ, πολλά δόθηκαν άσκοπα σε εκδηλώσεις, προμήθειες σε δήθεν συμβούλους, εταιρείες επικοινωνιών και σε μερικούς δημοσιογράφους, καθώς και για τη τροφοδότηση της διαπλοκής ΜΜΕ – οικονομικών και πολιτικών παραγόντων.
Οι προπονητές των σωματείων είναι απλήρωτοι 15 μήνες. Οι αθλητές καταγγέλουν ότι δεν είχαν την απαραίτητη οικονομική στήριξη. Πρέπει να ελεγχθούν που πήγαν τα χρήματα σύμφωνα με το νόμο 4022/11, περί διαφθοράς στο δημόσιο τομέα και το Νόμο 3849/2010. Επίσης, να γίνει έλεγχος στην επιτροπή Μαραθωνίου, που είναι 10 χρόνια εκτός των ταμείων του ΣΕΓΑΣ. Να ερευνηθεί αν αποσπώνται χωρίς λόγο γυμναστές από δημόσια σχολεία στο ΣΕΓΑΣ. Η προσωρινή διοίκηση να ελέγξει τα παραστατικά του Μαραθωνίου, συμβάσεις με ιδιωτικές εταιρείες και την πρόσληψη προσωπικού χωρίς ΑΣΕΠ σε εποχή λιτότητας. Να ελεγχθούν τα πρακτικά των διοικητικών επιτροπών και του διοικητικού συμβουλίου αν είναι σύννομα.
Παρακαλούμε να ενεργήσετε επειγόντως, σύμφωνα με το Νόμο 2725/1999, ΆΡΘΡΟ 3. Ζητάμε την προσωρινή διοίκηση του ΣΕΓΑΣ για τους ανωτέρω λόγους.
Επίσης, πρέπει να ελεγχθεί η νομιμότητα των σωματείων που συμμετέχουν και ψηφίζουν στις συνελεύσεις, γιατί υπάρχει άγνωστος αριθμός δήθεν Σωματείων που δεν έχουν την απαιτούμενη νομιμότητα αν και συμμετέχουν σε εκλογές και ψηφίζουν. Λίγα είναι τα σωματεία που έχουν εφαρμόσει το νόμο, σύμφωνα με την εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.
Να ελεχθούν τα οικονομικά του ΣΕΓΑΣ από το 2008 έως σήμερα και να προκηρυχθούν εκλογές, όπου θα απαλλάξουν το ΣΕΓΑΣ από καταπατητές και σφετεριστές της ιστορίας του. Να δοθεί τέλος στους επαγγελματίες παράγοντες όπου με κρατικά χρήματα παριστάνουν τη διοίκηση. Τέλος, πρέπει να επανέλθει ο θεσμός του φιλάθλου χορηγού, όπως αρμόζει στην ιστορία και τον πολιτισμό μας.
Πρέπει αυτή η διοίκηση του ΣΕΓΑΣ να φύγει και να αντιμετωπίσει το Νόμο και τις επιπτώσεις του (όπως έγινε το 2008 με άλλη ομοσπονδία).

Παρακαλούμε για τις νόμιμες ενέργειές σας.




Αθήνα, 2 Σεπτεμβρίου 2012
Με τιμή,
Ο Πρόεδρος του « ΠΑΣ ΠΡΩΤΕΑΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΕΩΣ»
και εκπρόσωπος για την « Ε.Δ.Α.Σ. »
Χρήστος Κοντοστάθης

Κοινοποίηση:
A) Aρχηγούς πολιτικών κομμάτων εντός και εκτός Ελληνικής Βουλής,
Β) Βουλευτές και εκπροσώπους αυτών.