Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΝ ΨΥΧΡΩ με τον ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ

Τετάρτη 05 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΘΕΜΑ
Λένε οι δικαστικοί ότι αν γίνει μείωση στις αποδοχές τους θα...


υπάρξει πρόβλημα στην απονομή δικαιοσύνης. Αν κατάλαβα καλά θα υπάρξει καθυστέρηση στην έκδοση αποφάσεων και δεν θέλω να υποθέσω ότι θα υπάρξει πρόβλημα στην κρίση τους. Η δήλωση πάντως δεν μου φάνηκε ιδιαίτερα κομψή και μάλιστα όταν προέρχεται από ένα χώρο που ίσως είναι το τελευταίο καταφύγιο του αδικημένου πολίτη. Τα υπόλοιπα συνδέστε τα μόνοι σας.
***
Το ίδιο άκομψη μου φάνηκε και η δήλωση των συνδικαλιστών της αστυνομίας περί λευκής απεργίας, αν μειωθούν οι αποδοχές τους. Όσο  δίκαιο κι αν έχεις –και στην προκειμένη περίπτωση το δίκαιο ξεχειλίζει – κάποια πράγματα δεν λέγονται, ηχούν κακόηχα. Σήμερα μάλιστα σε μια περίοδο που για να εισαχθείς στην σχολή Αστυφυλάκων θέλεις μόρια περίπου ιατρικής και πολυτεχνείου, σημαίνει ότι η κοινωνία εξαθλιώθηκε.
***
Θα ήταν καλό δηλώσεις με τελείως «κλαδικό» χαρακτήρα να αποφεύγονται και οι αναφορές να είναι γενικότερες, για το σύνολο των εργαζομένων, της κοινωνίας, όλων αυτών που από τη μια μέρα στην άλλη έγιναν πτωχοί.
Αν αρχίσουν πάλι να γίνονται εξαιρέσεις, υπό τη μορφή έμμεσης απειλής από δικαστή που δεν δικάζει, από τον αστυνομικό που δεν προστατεύει, από το ΔΕΗτζή που κατεβάζει το διακόπτη, απ’το γιατρό που δεν χειρουργεί, θα βρεθούμε πάλι στη δίνη του ίδιου κύκλου.
***
Τώρα θα μου πείτε είναι πολύ λεπτό το θέμα και γιατί το’πιασες; Το’πιασα γιατί βλέπω δίπλα μου συμπολίτες κατάφωρα αδικημένους, συνταξιούχους στην πείνα, νέους σε απόγνωση, πολιτικούς μηχανικούς να περιφέρονται άνεργοι, γιατρούς με 800 ευρώ το μήνα, υπαλλήλους με 510 ευρώ μικτά, καταστηματάρχες να φυλακίζονται.
***
Το βάρος λίγο πολύ έπεσε σε όλους αλλά πολύ περισσότερο στους ίδιους. Και δεν είδα φυσικά η κυβέρνηση να τολμάει. Άνθρακες τα περί πλαφόν στις ανώτερες συντάξεις και μισθούς, άνθρακες τα περί άγαμων θυγατέρων, άνθρακες τα περί διπλών συντάξεων. Η κυβέρνηση βάζει χέρι όπου μπορεί πιο εύκολα, εκεί που δεν βρίσκει αντιδράσεις, έχει αδυναμία στους ευάλωτους και ανίσχυρους.
***
Άκουσα κι αυτό. Ο Σαμαράς λέει θα παραχωρήσει μέρος της κρατικής περιουσίας στην εκκλησία για να το διαθέσει σε φιλανθρωπικό έργο. Δεν ξέρω αν μου το απέδωσαν σωστά. Αν είναι όμως να γίνει κάτι τέτοιο, ας αναλάβει η Ιερά Σύνοδος καθήκοντα υπουργικού συμβουλίου κι ας ανακράξωμεν όλοι μαζί «Τη Υπερμάχω Στρατηγώ τα νικητήρια».ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: