Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΚΤ: Ταύτιση απόψεων στη συνάντηση Σαμαρά-Ντράγκι Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στη συνάντηση υπήρξε συμφωνία για τα σημαντικά βήματα που έχουν επιτευχθεί από την πλευρά της Ελλάδας αλλά και την ανάγκη συνέχισης των μεταρρυθμίσεων.

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Σε τηλεοπτική του δήλωση ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά τη συνάντησή του.....
με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι δήλωσε πως «επέμεινε ότι είμαστε αποφασισμένοι στις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει ως χώρα αλλά και παράλληλα να επιταχύνουμε την ανάκαμψη της οικονομίας μας».
«Ο κ. Ντράγκι», συνέχισε ο κ. Σαμαράς «ανανγώρισε την πρόοδο στην χώρα μας. Σήμερα έγινε ένα πρώτο βήμα για πιο στενή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα».
Στη συνάντηση που έγινε στην Φρανκφούρτη, τον Έλληνα πρωθυπουργό συνόδευαν ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας και ο αναπληρωτής του, Χρήστος Σταϊκούρας. Επίσης, εκτός του Μάριο Ντράγκι, συμμετείχαν οι Γιορκ Ασμούσεν και Μπενουάτ Κουαρέ, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Κεντρική Τράπεζα της Ευρώπης κεντρικά ζητήματα της συζήτησης ήταν η πορεία της αξιολόγησης του οικονομικού προγράμματος από την τρόικα και οι εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα στη χώρα μας. Συγκεκριμένα, το δελτίο Τύπου αναφέρει ότι «και τα δύο μέρη συμφώνησαν ότι η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικά βήματα προς την οικονομική μεταρρύθμιση, αλλά οι μεγάλες προκλήσεις παραμένουν. Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε την αντιπροσωπεία της ΕΚΤ ότι αυτός και η κυβέρνησή του είναι προσηλωμένοι στην προσπάθεια να επαναφέρουν το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα στην πρόοδο και στην ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων οι οποίες θα επαναφέρουν την ανταγωνιστικότητα και την σταθερότητα στην οικονομία και τα δημόσια έσοδα».
kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: