Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Είναι στα καλά τους;

http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20120328/low/newego_LARGE_t_1101_54046552.JPGΠαρασκευή 10 Αυγούστου 2012
Δεν έχει τόση σημασία αν είναι σωστός ο χαρακτηρισμός «σκούπα» ή αν είναι ..
επιτυχημένη η ονομασία «Ξένιος Ζευς» της τελευταίας επιχείρησης για την αντιμετώπιση της μετανάστευσης και την απογκετοποίηση του κέντρου της Αθήνας. Να δεχθούμε ότι ούτε ο συγκεκριμένος χαρακτηρισμός είναι σωστός ούτε η συγκεκριμένη ονομασία προϊόν μεγάλης έμπνευσης. Ομως το θέμα είναι άλλο, πολύ σοβαρό και έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα.
Αναμφίβολα, η λαθρομετανάστευση έχει πάρει εξαιρετικά επικίνδυνες διαστάσεις στη χώρα μας και αυτό δεν μπορούν να το αρνηθούν ούτε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ. Για λόγους για τους οποίους δεν ευθύνεται η Ελλάδα, κύματα λαθρομεταναστών, από χώρες της Ασίας κυρίως, της Βόρειας Αφρικής, της Μαύρης Αφρικής αλλά και από τα Βαλκάνια και τον Καύκασο, φτάνουν στα ελληνικά σύνορα τα τελευταία 10-12 χρόνια και ειδικά μετά το 2004.
Για λόγους για τους οποίους ευθύνεται πλήρως το ελληνικό κράτος απέτυχε παταγωδώς να αναχαιτίσει, έστω και στοιχειωδώς, τα κύματα αυτών των ανθρώπων στα σύνορά του ή να φροντίσει για την παλιννόστησή τους αφού τα πέρασαν. Υπολογίζεται τώρα ότι ζουν στην Ελλάδα περί το ένα εκατομμύριο άτομα που δεν θα έπρεπε να βρίσκονται εδώ και συνεχώς έρχονται και άλλοι...
Η κατάσταση που δημιουργήθηκε από τη συσσώρευση τόσων ανθρώπων που βρίσκονται παράνομα στη χώρα έχει φτάσει στο απροχώρητο. Πολλοί ακραίοι υποστηρίζουν ότι οι λαθρομετανάστες «κλέβουν» τις δουλειές των Ελλήνων ή απειλούν να μολύνουν την καθαρότητα της φυλής. Πρόκειται για σαχλαμάρες του καφενείου, γιατί τις όποιες χειρωνακτικές δουλειές κάνουν οι λαθρομετανάστες, οι Ελληνες δεν τις πλησιάζουν ακόμη και τώρα, που η κρίση βαθαίνει και η ανεργία καλπάζει, και γιατί πολλοί νοικοκυραίοι έχουν επωφεληθεί από τη φτηνή εργασία των λαθρομεταναστών, ενώ τα περί απειλής της καθαρότητας της φυλής ανήκουν στη σφαίρα της ιδεολογίας των λεγόμενων «ελληναράδων».
Ωστόσο, τα φοβερά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα που δημιουργεί η παρουσία τόσων λαθρομεταναστών είναι οφθαλμοφανή. Κλιμάκωση εγκληματικότητας, κυκλώματα εκμετάλλευσης, ενίσχυση διαφθοράς, θέματα εξαθλίωσης, κίνδυνοι δημόσιας υγείας, πλήγματα στην εμπορική δραστηριότητα και τον τουρισμό, υποβάθμιση περιοχών, γκετοποίηση του κέντρου της Αθήνας και διάφορα άλλα, που τα αισθάνεται ο πολίτης και δεν επιτρέπεται να τα παραβλέπει η Πολιτεία.
Και όμως, αυτή η κατάσταση δεν συγκινεί, ούτε καν απασχολεί τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, κρίνοντας από τις θέσεις που διαχρονικά προβάλλουν όταν τίθεται ζήτημα αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης και ακόμη περισσότερο από τις αντιδράσεις τους όταν ξεκίνησε η επιχείρηση «Ξένιος Ζευς». Το ένα κόμμα θυμήθηκε την... «4η Αυγούστου» του Μεταξά και το άλλο τις ταραχές στη... Συρία.
Από κοντά και ανοησίες άλλου τύπου. Οι συνοριοφύλακες θεωρούν ότι τα σύνορα βρίσκονται στη Μαγκουφάνα και δεν ήθελαν να μετακινηθούν στον Εβρο, η τοπική κοινωνία μαζί με υπουργούς, βουλευτάδες και παπάδες δεν θέλουν κέντρα κράτησης στην περιοχή από όπου μπαίνουν οι λαθρομετανάστες και ένας δήμος έφτασε στο σημείο να μη θέλει συνοριοφύλακες καταυλισμένους σε κτίρια της... αστυνομίας.
Μα είναι στα καλά τους;
Tου Aγγελου Σταγκου - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: