Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Νέος θρίαμβος, στον τελικό του Euro η Εθνική Νέων! ΒΙΝΤΕΟ

Παρασεκυή 13 Ιουλίου 2012

ΒΙΝΤΕΟ ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

Μικρογραφία
Με ψυχή , καρδιά, δύναμη, και αποφασιστικότητα τα Ελληνόπουλα της Εθνικής Νέων πήραν περήφανη νίκη κόντρα στους Άγγλους και...
πέρασαν στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Under 19- κάτω των 19 ετών για δεύτερη φορά στην ιστορία του θεσμού.
Πρόκειται για ένα θρίαμβο των ελληνικών χρωμάτων που στο ξεκίνημα της διοργάνωσης έχασαν από την Ισπανία και χρειάστηκε στο τρίτο παιχνίδι στη φάση των Ομίλων να νικήσουν με 3-2 την μέχρι τότε πρωτοπόρο Πορτογαλία την οποία απέκλεισαν από τη συνέχεια.

Το τεράστια ψυχικά αποθέματα των παιδιών του ομοσπονδιακού προπονητή Κώστα Τσάνα κυριάρχησαν των εγγλέζικων λιονταριών.
Η αποβολή του Καπίνο (44’) οδήγησε σε πέναλτι το οποίο όμως απέκρουσε στο 45+3′ ο Διούδης που μπήκε κρύος, αλλά παρ’ όλα αυτά έκοψε τα πόδια των αντιπάλων.
Οι Άγγλοι προσπάθησαν να πάρουν τον έλεγχο του αγώνα από νωρίς, χωρίς να τα καταφέρουν αφού οι Έλληνες δεν άργησαν να το ισορροπήσουν και να πάρουν την κατοχή της μπάλας έχοντας καλή κυκλοφορία. Απόρροια αυτής της κυριαρχίας ήταν το γκολ του Μπουγαΐδη ο οποίος έπιασε κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας των Άγγλων μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σταφυλίδη.
Το «μυαλό» της ομάδας στο α΄ ημίχρονο ήταν ο Παναγιώτης Μπάλλας από τα πόδια του οποίου περνούσε όλο το παιχνίδι . Η Γαλανόλευκη πρόσεχε και την άμυνά της και έβγαινε στην αντεπίθεση με τους ταχύτατους Λυκογιάννη και Γιαννιώτα.
Όμως στο τέλος του α’ 45λέπτου ο Μπεραΐνο έφυγε στην πλάτη της ελληνικής ομάδας, ο Καπίνο έπεσε σωστά στα πόδια του, απομάκρυνε την μπάλα, όμως ο διαιτητής είδε πέναλτι ενώ απέβαλλε τον διεθνή τερματοφύλακα.
Ο νεοεισερχόμενος Διούδης, «ψώνισε» τον Χαλ και με μια ωραία επέμβαση κράτησε το 1-0 παρά το γεγονός πως στάθηκε «κρύος» απέναντί του.
Στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου η εθνική δέχτηκε ισχυρή πίεση από τους Άγγλους και ισοφαρίστηκε νωρίς με γκολ του Αφόμπε (56′) μετά από σέντρα του Χολ ο οποίος έκανε σέντρα στην πλάτη του Κουρμπέλη .
Οι Άγγλοι έχασαν πολλές ευκαιρίες και θα μπορούσαν να έχουν πάρει την νίκη-πρόκριση, όμως όσο αυτό δεν γινόταν ανέβαζε την ψυχολογία των παικτών του Τσάνα που πίστεψαν στην ανατροπή.
Στην παράταση ο ρυθμός έπεσε και οι Άγγλοι προτίμησαν να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους περιμένοντας να τους βγει η φάση για το γκολ.. .Η ελληνική ομάδα με δέκα παίκτες συνέχισε να παλεύει και να κυνηγάει τη νίκη. Δεν αρκέστηκε σε ηττοπαθή αντιμετώπιση του αγώνα με σκοπό να το πάει στα πέναλτι. και δικαιώθηκε. Ο Λυκογιάννης εκμεταλλεύτηκε το λάθος των αμυντικών, πλάσαρε με υποδειγματική λόμπα την μπάλα πάνω από τον Τζόνστον και χάρισε την πρόκριση στην Ελλάδα.
Νύχτα μαγική για το ελληνικό ποδόσφαιρο μέχρι την επομένη, της προσεχής Κυριακής, όπου θα διεξαχθεί ο τελικός.(Πηγή: protothema)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: